urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 121 ilegalnih prehodov državne meje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 181 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.


Fotografija je simbolična

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 121 ilegalnih prehodov državne meje.

Na mejni prehod Jelšane je pripeljal voznik tovornega vozila, 51-letni državljan BiH, s ponarejeno registrsko tablico. Sledi kazenska ovadba.

V Postojni so 35-letniku zasegli vozniško dovoljenje, ker je odklonil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Na Kozini so ukradli iz prostorov podjetja euro palete, vredne 1000 evrov.

Ob 14.10 so policisti bili obveščeni, da je v Fiesi ob plaži padla ženska. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 57-letna državljanka Nemčije izgubila ravnotežje in padla v vodo. Takoj so pričeli z oživljanjem, vendar je zdravnik na kraju potrdil smrt. Sumljivih okoliščin ni, sledi poročilo na ODT.

Prejeli so policisti prijavo goljufije. Ženska je preko elektronske pošte prejela obvestilo o poštni pošiljki, za dostavo katere je morala poravnati manjši znesek. Za stroške pošiljanja je domnevni pošti Slovenije posredovala podatke svoje bančne kartice in transakcijo potrdila s potrditveno kodo. Ugotovila je, da je nekdo zlorabil podatke njene bančne kartice in na njenem bančnem računu opravil sedem bančnih plačil v skupnem znesku 7418 evrov. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva.

Popoldan so v Izoli ustavili 45-letnega voznika motorja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,39 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlo.

V Kopru je nekdo vlomil v prostore podjetje in ukradel prenosni računalnik, več mobilnih telefonov, plačilnih kartic in nekaj denarja.

Ponoči je na Škofijah nekdo ukradel zaklenjen in neregistriran moped Piaggio Zip, vreden 1400 evrov.

Nesreča na morju in poškodba plovila

Ob 16.35 so policisti prejeli obvestilo, da je pred mandračem v Piranu nekdo padel z gliserja, čoln pa se vrti brez nadzora. Po prvih podatkih je voznik spregledal val, zato je padel s čolna. Na kraju je bilo ugotovljeno, da upravitelj gumenjaka, 23-letnik iz Ajdovščine, v morju ni poškodovan. Ribič ga je iz morja rešil. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in obe plovili, P-08 in P-16. Patrulja s plovilom P-16 je priplula do gumenjaka in se z desnim bokom poskušala nasloniti na njegov bok z namenom zaustavitve oz. vkrcanja člana posadke, ki bi prevzel nadzor nad plovilom in ga zaustavil. Plovilo so dejansko ustavili policisti Postaje pomorske policije s plovilom P-16. Eden od policistov je pri tem skočil na plovilo in ga fizično ugasnil. Plovilo P-16 je bilo pri tem poškodovano in je trenutno neplovno. 23-letnik ima dovoljenje za plovbo, znaki kaznivega dejanja niso bili ugotovljeni.