urednistvo@preteklih24.si

Helikopterska reševalna enota včeraj dvakrat pomagala poškodovanima pohodnikoma

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; po 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Nadzor:

Policisti danes nadaljujejo s poostrenimi nadzori v prometu in večjo pozornostjo na nevarno uporabo mobilnih telefonov in drugih elektronskih naprav med vožnjo.

Dogodki:

Pošteni najditelj je tržiškim policistom včeraj izročil manjši znesek najdenega denarja. Policisti z njim ravnajo v skladu s predpisi o najdenih stvareh.

Na območju Tegoške planine in Storžiča sta se včeraj poškodovala pohodnika. Obakrat gre za poškodbo noge. Posredovala je ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s helikopterjem Slovenske vojske.

V Bohinju pa so gorski reševalci včeraj zvečer pomagali pogrešanemu starejšemu planincu, ki se v dogovorjenem času ni vrnil na izhodišče. Gorski reševalci so ga našli in nepoškodovanega pospremili v dolino.

Divjad je bila povožena na glavi cesti Potoki – Žirovnica, na Brniški cesti in na Koroški Beli.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na Bledu je bilo prijavljeno trčenje neznanega voznika v otroka, ki je na prehodu za pešce okoli 17.30 na Prešernovi cesti prečkal cesto. Domnevno gre za temen karavan, ki je po nesreči odpeljal proti Gorjam. Po podatkih policije je otrok lažje poškodovan Policisti zbirajo obvestila o nesreči.

Včeraj dopoldan so prometno nesrečo s pobegom obravnavali tudi škofjeloški policisti. Prijavljeno je bilo oplazenje med vozili med prehitevanjem. Domnevno povzročiteljico so policisti izsledili in vodijo postopek.

Kriminaliteta

V Kranju je bila prijavljena tatvina katalizatorja.