urednistvo@preteklih24.si

Pijan trčil v vozilo 18-letnika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. 9. in 19. 9. intervenirali v 196 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 675 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 41 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Policisti PP Krško so pridržali voznika, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled.

Posredovali so zaradi 36 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali
kršitelja iz naselja Kerinov Grm, ki ni upošteval ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvijo.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov
državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Sevniški policisti so bili 16. 9. nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči pri Šentjanžu. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 60-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 18-letnega voznika. Povzročitelj in potnik v njegovem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je 60-letni voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče še preverjajo.

Neprilagojena hitrost

16. 9. okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča v Češnjicah pri Trebelnem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobil vozil v smeri proti Trebelnem. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 15. 9. so v Trebnjem neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor. Odtujili so 200 palet in podjetje oškodovali za okoli 2500 evrov.

V Gorenjem Lenartu na območju PP Brežice je v noči na 17. 9. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Z dvorišča počitniške hiše v Venišah je v noči na 17. 9. neznanec odtujil kolo z motorjem Flexer, registrskih oznak KK 0BZ2.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Dol na območju PP Krško je med 16. 9. in 17. 9. nekdo odtujil psa pasme Cane corso. Pes je črne barve z belo liso na vratu, star je šest let.

Poškodovanje tuje stvari

V Dobruški vasi so v noči na 16. 9. neznanci poškodovali ograjo skladiščnega prostora in povzročili za okoli 1000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Metlika je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Črne gore. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu izsledili sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 15. 9. in 19. 9. na območju PP Brežice (Loče, Slovenska vas, Podgračeno, Nova vas pri Mokricah, Čatež ob Savi, Mostec, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 95 državljanov Burundija, 39 državljanov Indije, pet državljanov Afganistana, po štiri državljane Turčije, Sirije, Pakistana in Konga, po dva državljana Maroka in Gambije, državljana Somalije, državljana Kameruna in državljana Gvineje Bissau. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

Črnomaljski policisti so bili 16. 9. nekaj pred 8. uro obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Črnomlju. Poškodovan ni bil nihče, požar so gasilci omejili in pogasili in po prvih ocenah je nastalo za okoli 5000 evrov škode. Policisti so ugotovili, da je ostrešje stanovanjske hiše zagorelo zaradi udara strele. O okoliščinah bodo s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.