urednistvo@preteklih24.si

Mopedist z več kot dvema promiloma alkohola v krvi padel, poškodoval sebe in sopotnika

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 307 klicev, od tega 111 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 29 nanašalo na kriminaliteto, 21 na javni red in mir, ter 38 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 3 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 3 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 18. 9. 2022, od 6. ure in 19. 9. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Kamnika je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in lovsko orožje. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen nakupovalni voziček. Škoda znaša okoli 30 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo Riverside in orodje. Škoda znaša okoli 900 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 20. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Vojkove in Topniške ulice v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v voznico, ki je pred semaforjem ustavila na rdeči luči. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti od Logatca proti Podkraju v kateri je bil samoudeležen motorist. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in padel, ter se pri tem lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 10.30 je na Janežičevi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kolesarka in pešec. Kolesarska je vozila po pločniku in s krmilom kolesa trčila v roko pešca in padla. Oba sta se lažje poškodovala. Kršiteljici bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 22. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči pri Podgorici v kateri sta bila udeležena mopedist in sopotnik. Ugotovljeno je bilo, da sta se vozila z neregistriranim mopedom, oba brez varnostnih čelad, voznik pa je imel v izdihanem zraku 1,07 mg/l alkohola. Oba sta se lažje poškodovala. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.