urednistvo@preteklih24.si

18-letni voznik trčil v drevo, mladoletni sopotnik hudo poškodovan

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 173 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 468 klicev. Obravnavali so 30 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi poškodbami in 6 z lažjimi, zasegli so 3 vozila.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 10 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 12 intervencij.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 262 ilegalnih prehodov državne meje.

16.9.2022

V Pivki so ustavili 44-letnega voznika motornega kolesa, ki je odklonil hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, zatem pa še strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Kopru zasegli moped 17-letnemu Izolanu, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli pa so zasegli moped 19-letniku z okolice Kopra, ker je vozilo predelano in dosega hitrost 87 km/h. Sledi obdolžilni predlog.

Na gradbišču pri Ospu se je poškodoval delavec, državljan Turčije. Vozil je delovni stroj (valjar) po klancu navzgor, zatem pa je valjar začel drseti po brežini navzdol. Ko se je ustavil, je delavca vrglo iz stroja. Delovni inšpektor bo opravil ogled vozila.

Ob 17.20 so v Pivki ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.21 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno kolo znamke KTM, tip FUN XT, vredno 300 evrov.

17.9.2022

Ob 2.20 je v Portorožu voznik osebnega avtomobila trčil v drevo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 18-letnik peljal po Koprski cesti proti Portorožu, ko je v ovinku zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčil v drevo. Na zadnjem sedežu je bil poškodovan potnik (hujše poškodbe – zlom stegnenice), ker ni uporabljal varnostnega pasu. Ker je mladoleten, mu sledi obdolžilni predlog, za voznika bo podana kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo s parkiranega vozila ukradel katalizator.

Ob 14.25 je v Povirju 23-letnik z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestni nasip, se z vozilom večkrat prevrnil preko strehe in obstal prevrnjen na strehi ob robu vozišča. Pri tem se je lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 21.20 so policisti bili obveščeni, da je nekdo v Postojni napadel in poškodoval dva fanta, stara 20 in 17 let. Eden od poškodovanih ima površinske poškodbe, drugi pa razpočno rano, ki jo je bilo potrebno šivati. Oba sta bila odpeljana v SB Izola. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje nasilništva.

Ob 22. uri so policisti pri tunelu Malo Brdo prijeli dva tujca, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Oba sta državljana Kosova, stara 21 in 36 let. 21-letna ženska je bila vrnjena na Hrvaško, za 36-letnika pa je bilo ugotovljeno, da je zanj razpisan ukrep prijetje in predaja (država razpisnica Nemčija). Postopki potekajo.

18.9.2022

V Trseku je nekdo vlomil v vikend in ukradel nekaj oblačil.

V Ponikvah pa je nekdo v vinogradu pobral celo letino grozdja, približno 800 kilogramov, in s tem lastnike oškodoval za 2000 evrov.

Ob 13.15 je pred Sočergo zaradi neprilagojene hitrosti padel motorist, 22-letni Ankarančan, in se pri tem huje poškodoval. V levem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil kontrolo nad vozilom in zapeljal izven vozišča na neutrjeno bankino, po kateri zapeljal 5 metrov pod nivo ceste, kjer se je prevrnil. Motorno kolo so gasilci s pomočjo dvigala izvlekli iz jarka. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v SB Izola.

Popoldan so v Ilirski Bistrici zasegli osebni avto 24-letniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Sežani je nekdo s parkiranega vozila ukradel katalizator.

Sežanski policisti so zvečer 32-letni voznici osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.94 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

19.9.2022

Ponoči so v Škofijah vlomili v gradbeni zabojnik, iz katerega so ukradli vibracijsko žabo in vibracijsko iglo. Škode je za 6000 evrov.

V Kopru je nekdo iz prodajalne ukradel 20 zavitkov kovinske mreže, vredne 2000 evrov.