urednistvo@preteklih24.si

V avtodomu prevažal kar 32 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 166 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami . S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.


Fotografija je simbolična

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 87 ilegalnih prehodov državne meje.

Ob 7.20 so policisti v Materiji ustavili avtodom znamke Fiat, v katerem je bilo, poleg 23-letnega voznika (državljan Iraka z bivalnim dovoljenjem v Nemčiji), še 32 ilegalnih migrantov, državljanov Sirije, Turčije in Iraka. Postopki še potekajo.

V lokalu na Povirju je popoldan močno pod vplivom alkohola goste in zaposlene nadlegoval 43-letni državljan Ukrajine. Na počivališču so našli tudi njegovo vozilo. V postopku pa je bil agresiven, prav tako je bil agresiven do reševalcev, ki so bili poklicani na kraj. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Popoldan je bila na Šmarski v Kopru prometna nesreča, v kateri ni bil nihče poškodovan. Povzročil jo je 62-letni domačin, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v vozilo državljana Nemčije. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.94 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.30 je v Zabičah padel 15-letni kolesar in se pri tem lažje poškodoval. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog zaradi neprilagojene hitrosti.

Vlomi in tatvine – prijeti storilci

Ob 0.19 so policisti dobili obvestilo, da na Fornačah okoli vozil hodi moški s palico v roki. Podan je bil tudi njegov opis. Policisti so ga hitro izsledili in ugotovili, da gre za 48-letnega domačina iz Lucije. Pred tem je poskušal vlomiti v avtomat z napitki, vendar mu ni uspelo. Pri sebi je imel artikle, ki jih je pred tem ukradel iz drugih avtomatov za kavo ter hrano in napitke. Sledi mu kazenska ovadba.

Policisti Policijske postaje Izola so med poletno turistično sezono obravnavali več vlomov v gostinske lokale na območju Izole. Na podlagi zbranih obvestil so v sodelovanju s policisti Policijske postaje Koper in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper prišli na sled 31-letnemu državljanu Makedonije, ki prebiva na območju Kopra, kateremu je bila odvzeta prostost v nedeljo, 11. septembra 2022. Na naslovu bivanja osumljenca so na podlagi pridobljene odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Po opravljenem zaslišanju osumljenca, ki je nekaj očitanih kaznivih dejanj tudi priznal, bodo policisti Policijske postaje Izola na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje velike tatvine in tri kazniva dejanja poskusa velike tatvine. Po opravljenih preiskovalnih dejanjih je bilo osumljencu zaključeno pridržanje, nakar je bil izpuščen na prostost.