urednistvo@preteklih24.si

Pijan zmerjal sorodnika in policiste, noč je preživel v prostorih za pridržanje

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 200 klicev, od tega 88 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije. V tem času so policisti obravnavali dva primera nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 10 kaznivih dejanj,
– 17 prometnih nesreč I. kategorije,
– 7 povoženj divjadi,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

Požar na tovornem vozilu

Policisti Policijske postaje Ruše so včeraj, 15. septembra 2022, v dopoldanskem času opravili ogled tovornega vozila, ki je bil parkiran pred eno od trgovin v Rušah, saj je pod pokrovom motorja prišlo do požara, ki so ga uspešno pogasili gasilci PGD Ruše. Po do sedaj zbranih podatkih je na tovornem vozilo nastala materialna škoda, v višini 30.000,00 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Pijan kršil javni red ter bil nato pridržan

Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj, 15. septembra 2022, v popoldanskem času obravnavali kršitev javnega reda v zasebnem prostoru. Policisti o ugotovili, da je 73-letni Mariborčan v vinjenem stanju kričal in zmerjal svojega sorodnika ter se na zakonite ukaze policistov ni hotel pomiriti oz. prenehati kršiti javni red zato so ga policisti bili primorani pridržati do streznitve. Prav tako si je prislužil plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) 6/4-1 in 22/1