urednistvo@preteklih24.si

Nepazljiva voznica na prehodu za pešce trčila v pešca, ki se je huje poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 571 klicev, 193 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v katerih sta bila huje poškodovana pešca. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Litiji so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili polizdelke iz kovine. Podjetje je oškodovano za okoli 1.000 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v prostore društva in odtujil različne predmete. Nastalo je za okoli 600 evrov škode.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili cigarete. Podjetje je po prvi oceni oškodovano za okoli 8.000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, nekaj pred 6. uro se je Ljubljanski cesti na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica odvzela prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 11. ure se je Hradetskega cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost vozniku mopeda na kolesarski stezi. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 se je na cesti od Horjula proti Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker kolesar zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na drugo stran ceste in trčil v osebno vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na Koseški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar pri prehitevanju trčil v kolesarko pred seboj, ki je padla in se lažje poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.