urednistvo@preteklih24.si

Med hišno preiskavo zasegli prepovedano drogo, osumljenec v priporu

Konec minulega tedna oz. v petek, 9. septembra 2022, so policisti Policijske postaje Nova Gorica v enem od naselij v Občini Kanal ob Soči opravili hišno preiskavo s področja prepovedanih drog.


FOTO: PP Nova Gorica

Pri opravljanju hišne preiskave so policisti pri moškemu našli in zasegli snovi in rastline, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo. V sklopu hišne preiskave so namreč našli 255 gramov snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – amfetamini, 1605 gramov prepovedane droge konoplje in 7 sadik rastline – sum prepovedane droge konoplje. Zasežene snovi, rastline in rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo.

Zaradi utemeljenega suma, da je 44-letni osumljenec storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (186. člen KZ-1), ker je neupravičeno proizvajal in zaradi prodaje ali dejanja v promet hranil prepovedane droge, mu je bila v nadaljevanju skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in je bil pridržan v policijskih prostorih.

Novogoriški policisti so 44-letnega osumljenca naslednjega dne oz. v soboto, 10. septembra dopoldne, s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem odstavku 186. člena KZ-1) privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zoper osumljenca odredil pripor v solkanskih zaporih.