urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli pištolo, naboje in prepovedano drogo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Krškem zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Trebnjem
so zaščitili žrtev in osumljencu nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Med hišno preiskavo zasegli pištolo, naboje in prepovedano drogo

Policisti PP Metlika so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca v okolici Metlike. Med hišno preiskavo so našli in zasegli pištolo, za katero osumljenec nima ustreznih dovoljenj, 221 nabojev, dva nabojnika za avtomatsko puško in 131 brizg z neznano snovjo, za katero sumijo, da gre za konopljino so policistilo. Zasežene predmete so poslali v analizo, po zaključeni preiskavi pa bodo osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja.

Foto: PP Metlika

PROMETNA VARNOST

Pobegli povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so bili okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči v okolici Krškega, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila sprva vijugal po vozišču, potem pa oplazil drugo vozilo in nadaljeval z vožnjo. Na podlagi opisa so kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 42-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 1520 evrov. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se kršitelju izreče tudi 16 kazenskih točk.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in v tovornem vozilu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti
v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Črnomelj (Damelj) izsledili in prijeli devet državljanov Bangladeša in na območju PP Brežice (Dobova, Jesenice, Obrežje) pet državljanov Iraka, tri državljane Gambije, državljana Malija, državljana Mavretanije, državljana Senegala in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.