urednistvo@preteklih24.si

Motorist prehiteval traktor, pri tem trčil v zadnje levo traktorsko kolo od koder ga je odbilo v levo in trčil še v osebno vozilo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 267 klicev občanov. 93 klicev je bilo interventnih so bili interventni, eden nujen.


Fotografija je simbolična

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o dveh prometni nesreči s hudimi poškodbami, štirih z lažjimi in šestih z materialno škodo.

Včeraj, okoli pol šestih zjutraj, je neznani voznik, neznanega osebnega vozila, sive barve, ki je vozil v smeri proti Mariboru, v Breznem, na območju Občine Podvelka, nepravilno prehiteval in je trčil v osebno vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Povzročitelj je po trčenju, ne da bi ustavil, odpeljal naprej v smeri Maribora. Na njegovem levem delu vozila so najverjetneje ostali sledovi trčenja v temno sivi barvi. Pred vozilom povzročitelja je vozil neznani voznik osebnega vozila modre barve, ki ga prosijo za informacije. Za informacije prosimo tudi druge morebitne očividce oziroma vse, ki o nesreči karkoli vedo. Pokličejo lahko na telefonsko številko Policijske postaje Radlje ob Dravi, 02/887 06 00, na številko 113, oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

V nadaljevanju o dveh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami.

Nekaj pred 11. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila med Janečami in Dobjo vasjo. Povzročil jo je 54-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Dobje vasi proti Ravnam na Koroškem. Motorist je nameraval prehiteti traktor in je zapeljal na nasprotni vozni pas, nato pa je zmanjšal hitrost in se poskušal varno uvrstiti nazaj na svoj vozni pas. Pri tem je trčil v zadnje levo traktorsko kolo od koder ga je odbilo v levo, kjer je trčil še v osebno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 34-letni voznik. V trčenju se je motorist hudo poškodoval.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti nekaj pred 18. uro obravnavali v Petrovčah, kjer je 56-letni kolesar pri prehitevanju drugega kolesarja padel.

Včeraj ponoči je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka na Bevkovi ulici v Žalcu, ukradel skuter znamke Malaguti Phantom F12, temno modre barve, registrskih številk CE GG-57. Lastnik ocenjuje, da je s tatvino oškodovan za dobrih 700 evrov.

V Strmci pri Dobrni so policisti obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz gospodarskega poslopja ukradel motorno žago in kardansko os za obračalnik.

Z osebnega vozila parkiranega na Milčinskega ulici v Celju je neznani storilec ukradel katalizator.

Izpred stanovanjskega bloka na Vojkovi ulici v Celju je neznani storilec ukradel kolo znamke Fuji Nevada.

Na območju Rogatca so policisti sinoči izsledili državljana Bangladeša, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Postopki z njim še potekajo.