urednistvo@preteklih24.si

S tovornim vozilom trčil v osebno vozilo pred seboj, hudo poškodovani potnici v osebnem vozilu

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 244 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih so bili interventni, eden nujen.


Fotografija je simbolična

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, dveh z lažjimi in osmih z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozili.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti obravnavali izven naselja Velika Pirešica. Povzročil jo je 41-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil iz smeri Velenja proti Arji vasi in je izven naselja Velika Pirešica trčil v osebno vozilo 26-letnega voznika, ki je pred njim stalo v koloni zaradi rdeče luči na semaforju. Osebno vozilo je nato odbilo še v tovorno vozila, ki je stalo pred njim. V prometni nesreči sta se hudo poškodovali potnici v osebnem vozilu. 75-letna potnica se je hudo poškodovala, 70-letna pa lažje. 41-letnega povzročitelja prometne nesreče bomo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj dopoldne so policisti prejeli prijavo, da se na terasi enega od gostinskih lokalov ob Šmartinskem jezeru, dva moška nedostojno vedeta in kršita javni red in mir ter da je eden od njiju med kršitvijo s pištolo ustrelil v zrak. Kršitelja sta v času prijave kraj zapustila. S kraja ju je odpeljal voznik osebnega avtomobila. Vozilo so policisti kmalu po obvestilu ustavili v bližini. 22-letnemu moškemu, ki so policisti ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj, kršitev javnega reda in miru ter cestno prometnih prekrškov, so policisti zasegli plašilno pištolo z naboji. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti ga bomo kazensko ovadili. Zoper voznika, ki je bil na hitrem testu pozitiven na prepovedane droge sledi obdolžilni predlog.

V Matkah so policisti obravnavali vlom v gospodarsko poslopje. Storilec je ukradel dve kosilnici, motorno žago, puhalnik za listje in več drugega orodja.

Iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka v Vitanju je neznani storilec ukradel kolo znamke Mondraker Enduro, črne barve, ki je po lastnikovi oceni vredno okoli 2.500 evrov.