urednistvo@preteklih24.si

Motorista z več kot dvema promiloma alkohola v krvi pridržali do streznitve

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 156 klicev, od tega 70 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 primer nedovoljenega prehoda čez državno mejo.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 11 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometna nesreča II. kategorije,
– 5 prijav kršitev javnega reda in miru, 3 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih
– 2 kršiteljema sta bili zaseženi vozili, ki sta ju vozila
– 3 povoženja divjadi

Izpostavljamo:

Obravnavani tujci

Policisti PP Ormož so obravnavali 8 tujcev. Državljani Iraka so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Pod vplivom alkohola

Policisti PP Ormož so na regionalni cesti obravnavali 35-letnega voznika kolesa z motorjem. Vozil je pod vplivom alkohola (1,17 mg/l). Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP, izdan mu je bil plačilni nalog.

Med tatvino goriva prijeta tujca

Včeraj zgodaj zjutraj, so bili policisti obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila na območju Slovenske Bistrice. Dva moška sta iz rezervoarja tovornega vozila prečrpala okrog 250 litrov goriva v rezervoar svojega tovornega vozila, ko ju je med dejanjem zalotil zaposleni, kateremu sta storilca zagrozila s silo. Moška, sicer državljana Romunije so prijeli policisti in pri tem uporabili prisilna sredstva. Zoper osumljenca, stara 37 in 24 let, bo po redni poti podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja roparske tatvine (207. KZ-1).