urednistvo@preteklih24.si

V dveh prometnih nesrečah poškodovana motorista

Danes, 6. julija dopoldne, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Renče z udeležbo voznika kombija in motorista. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila ob 10.45 vozil na ulici Žigoni proti središču naselja (ulica Trg).


Fotografija je simbolična

V križišču je zavil v levo in pri tem ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. V tistem trenutku mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik motornega kolesa, med njunimi vozili je prišlo do oplaženja. Pri tem je motorist izgubil ravnotežje in padel po vozišču ter se lažje poškodoval. Na kraju so ga kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 37. člena ZPrCP) je bil vozniku tovornega vozila izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči med Razdrtim in Podnanosom padel in se poškodoval italijanski motorist

Včeraj, 5. julija ob 15.55, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na regionalni cesti Razdrto – Podnanos, kjer se je pri padcu poškodoval tuj motorist. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 62–letni voznik motornega kolesa, državljan Italije vozil iz Razdrtega proti Podnanosu kot zadnji v skupini motoristov. Med vožnjo na omenjeni relaciji je pripeljal v levi ovinek in zapeljal na gramoz na vozišču ter posledično z motornim kolesom padel po tleh. Pri tem je utrpel telesne poškodbe. Na kraju prometne nezgode so kasneje posredovali gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti Postaje prometne policije so povzročitelju zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.