urednistvo@preteklih24.si

Na terasi gostinskega lokala z mize ukradel mobilni telefon

Včeraj, 27. junija ob 14.19, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na državni turistični cesti Strmec – Mangart v Občini Bovec, kjer je med kolesarjenjem padel in se telesno poškodoval 43-letni kolesar (sum zloma leve roke).


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je kolesaril po delu ceste, kjer je s prometnim znakom prepovedano. Poškodovanega tujega kolesarja so kasneje oskrbeli tamkajšnji reševalci. Poškodovanca so kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Avstrijo. Zoper tujega kolesarja so bovški policisti uvedli prekrškovni postopek.

Tatvina kolesa

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 27. junija dopoldne, obravnavali tatvino kolesa v Solkanu. Po prvih zbranih podatkih je neznanec prejšnjega dne v popoldanskih urah pred eno od stanovanjskih hiš odvzel nezaklenjeno gorsko kolo znamke Olympia, rdeče in bele barve. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli tisoč evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku tatvine kolesa podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec si je na terasi gostinskega lokala prilastil tuj mobilni telefon

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 27. junija, obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve na območju naselja Renče. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec prejšnjega dne oz. 26. junija v nočnih urah, z mize na terasi gostinskega lokala odtujil mobilni telefon znamke Redmi Note 10 Pro. S tem nezakonitim ravnanjem je nepridiprav oškodovanki povzročil za 310 evrov materialne škode. Po zaključeni preiskavi kaznivega dejanja bodo policisti podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

V prometni nesreči na območju Šempetra pri Gorici poškodovan 49-letni italijanski motorist

Včeraj, 27. junija ob 19.28, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na šempetrski obvoznici (Občina Šempeter – Vrtojba) in v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in tuj voznik motornega kolesa (povzročitelj). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja prometne nezgode iz z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 49–letni motorist, državljan Italije, vozil po glavni cesti iz Volčje Drage proti Rožni Dolini za osebnim avtomobilom, s katerim se je peljal 61–letni voznik. Italijanski motorist ni vozil na zadostni varnostni razdalji in je z levim bočnim delom motornega kolesa trčil v zadnji desni del osebnega avtomobila, ki je zaviral zaradi divjadi (srna) na vozišču. Pri trčenju z avtomobilom se je italijanski motorist voznik motornega kolesa lažje telesno poškodoval. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so na oskrbeli poškodovanega motorista. Po nudeni oskrbi je bil italijanski državljan z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico v Republiko Italijo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje (razdalja med vozili, kršitev določil 44. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženi dve vozili

Včeraj, 27. junija ob 17.19, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Čiginj in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 22-letni voznik tovornega vozila peljal po regionalni cesti za 34–letnim voznikom osebnega vozila. Izven omenjenega naselja je voznik avtomobila s smernikom nakazal, da bo zavijal levo in ustavil vozilo, tako da je pustil mimo vsa vozila, ki so prišla iz nasprotne smeri. V tistem trenutku je 22-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil za njim, zaradi prekratke varnostne razdalje s prednjim delom vozila trčil v zadnji del avtomobila. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (razdalja med vozili, kršitev določil 44. člena ZPrcP) je bil 22-letnemu povzročitelju nezgode izdan plačilni nalog.

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru na Goriškem

Včeraj, 27. junija ob 16.21, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi s področja javnega reda in miru na območju Nove Gorice s strani tujega kolesarja, državljana Češke. V nadaljevanju postopka so policisti PP Nova Gorica 36–letnemu Čehu zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog (nasilno in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1). V nadaljevanju postopka so češkemu državljanu policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica izrekli globo zaradi kršitev Zakona o tujcih (kršitev prepovedi vstopa v Republiko Slovenijo in vstop v Republiko Slovenijo brez ustrezne listine – kršitev določil 147. člena Ztuj-2), prav tako so policisti navedene policijske enote zoper tujega državljana ukrepali zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje, kršitev drugega odstavka 7. člena ZJRM-1). Po zaključenem postopku je češki državljan zapustil območje Republike Slovenije.

Iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 27. junija pozno zvečer, so policisti na območju Volčje Drage ustavili in kontrolirali 36-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamine in metamfetamine), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 27. junija ob 18.53, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je voznica med vožnjo iz naselja Renče proti Temnici povozila divjad (srna). Ugotovljeno je bilo, da je voznici na zadnji serpentini, približno sto metrov pred previsom ceste iz gozda z desne smeri na cesto pritekla srna in jo zadela s prednjim levim delom avtomobila. Po trku z vozilom je omenjena divjad s kraja zbežala v bližnji gozd, na vozilu je nastala materialna škoda. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.