urednistvo@preteklih24.si

Zagorelo v večjem kozolcu pod katerim je bilo parkirane več kmetijske mehanizacije, ki je v požaru pogorela

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 196 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 55 na javni red in mir, ter 65 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 2 poskusa vloma in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bil pridržana).

Med 23. 6. 2022, od 6. ure in 24. 6. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 9 tujcev (drž. Bangladeša, Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Požar

Včeraj, okoli 13. ure so policisti bili obveščeni o požaru na kozolcu na območju Grosuplja. Doslej je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v večjem kozolcu pod katerim je bilo parkirane več kmetijske mehanizacije, ki je v požaru prav tako pogorela. V požaru je nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, natančen vzrok požara pa še ni znan. O vseh zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Preglovem trgu v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil po vozišču intervencijske poti, ko je nenadoma na vozišče izza grmovja stopila mlajša peška. V trčenju se je peška huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo in bodo po vseh ugotovljenih okoliščinah prometne nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 12.30 je v križišču Ceste na Ključ in Tržaške ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in traktorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznik mopeda v križišču pričel prehitevati traktorista, ki je v isti smeri vozil pred njim in že pričel z zavijanjem levo. V trčenju se je mopedist lažje poškodoval. Mopedistu bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17.30 je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika avtobusov. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil drugi in ni vozil na taki varnostni razdalji, da bi lahko za prvim ustavil. V trčenju je padla potnica na drugem avtobusu in se lažje poškodovala. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o dogodku obveščali pristojno državno tožilstvo.