urednistvo@preteklih24.si

V poostrenem nadzoru prometa ugotovljenih kar 92 prekoračitev hitrosti

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 215 klicev, od tega 94 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem obdobju so policisti obravnavali 1 primer nedovoljenega prehoda čez državno mejo.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 11 kaznivih dejanj,
– 15 prometnih nesreč I. kategorije,
– 9 povoženj divjadi,
– 19 prijav kršitev javnega reda in miru, 14 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

Vlom v poslovne prostore

Policisti PP Rače so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore. Neznanci so odtujili računalniško opremo in podjetje s tem dejanjem, po nestrokovni oceni, skupno oškodovali za približno 10.000 eur.

V poostrenem nadzoru ugotovljenih 92 prekoračitev hitrosti

V okviru izvajanja akcije Hitrost, ter s ciljem zagotavljanja ugodnih in stabilnih prometno-varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor, so policisti v sredo, 22. 6. 2022, od 7. do 14. ure, izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, v katerem so policisti poudarek namenili tudi ugotavljanju kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo. Poostren nadzor se je izvajal po metodologiji »Veriga«, na cestnih relacijah, ki na območju naše policijske uprave izstopajo po problematiki hitrosti.

V poostrenem nadzoru so policisti ugotovili 92 prekoračitev hitrosti, od tega 89 kršitev v naselju, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 63 kršiteljem izrečena globa, 29 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.

Prav tako je bilo v poostrenem nadzoru ugotovljenih 5 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, zaradi katerih je bila 4 kršiteljem izrečena globa, 1 kršitelj pa je bil opozorjen.

V hišni preiskavi našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so zaradi utemeljenih razlogov za sum, da 31-letna slovenska državljana, v bližini Maribora, izvršujeta kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu
Kazenskega zakonika (KZ-1), pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Mariboruza hišno preiskavo.

Včeraj, 23. 6. 2022, so kriminalisti pri opravljanju hišne preiskave v stanovanjski hiši našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem sta osumljenca imela posajenih 180 sadik prepovedane droge konoplje.

V stanovanjski hiši sta z namenom nadaljnje neupravičene prodaje hranila približno 1,5 kg prepovedane droge konoplje, prav tako pa sta hranila tudi manjše količine prepovedanih snovi v športu.

Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1. Za kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.