urednistvo@preteklih24.si

Trčil v pešca, ta je padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo ter se hudo poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 214 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, štiri prometne nesreče v katerih so bile štiri osebe lažje poškodovane in 6 prometnih nesreč z materialno škodo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali 3 poškodovanja tuje stvari, 3 tatvine in kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami.

Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 13-krat.

Popoldan se je na PP Il. Bistrica zglasil 26-letni moški doma iz okolice Il. Bistrice in prijavil, da mu je 42-letnik doma iz Il. Bistrice pred enim od barom v Il. Bistrici poskušal prodati prepovedano drogo. Policisti so takoj odšli na kraj in prodajalca dobili, ter mu pri tem zasegli več paketkov s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve, nekaj tabletk Dormicum in Helex. Zoper 42-letnika bodo policisti napisali kazensko ovadbo po 186/1 čl. KZ-1.

Dopoldan se je v Kopru pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana. 66-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra se je vključeval v promet iz smeri trgovine Mercator Tehnika v smeri Ferrarske ceste v trenutku, ko je 72-letni pešec prečkal vozišče izven prehoda za pešce. Pri tem je voznik trčil v pešca, ki je padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo, ter se v nesreči huje telesno poškodoval. Policisti bodo zoper pešca uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ob 19.06 uri se je 60-letni kolesar doma iz okolice Postojne vozil po pločniku iz smeri Pivke proti Postojni. V Prestranku je na grbini izgubil nadzor nad kolesom, ter padel in se lažje telesno poškodoval. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,93 mg/l alkohola. Kolesar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Postojna in nato v UKC Ljubljana. Zoper njega bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24-ih urah obravnavali 71 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

V sredo 22. 6. 2022 ob 8.44 uri so policisti pri Senožečah ustavili kombi slovenskih reg. št., ki ga je vozil 46-letni drž. Slovenije, v kombiju pa je prevažal 21 oseb, ki so v državo prišle na nedovoljen način. Vsi ilegalci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom. Policisti so voznika s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.