urednistvo@preteklih24.si

Streljanje v Lendavi: Policija danes predstavila nove informacije o dogodku

Minuli ponedeljek smo poročali o dogodku v Lendavi, ko je neznani storilec s strelnim orožjem poškodoval osebni avtomobil in s kraja pobegnil. Osumljencu so isto noč odvzeli prostost, danes pa je policija pred stavbo PU Murska Sobota medijem predstavila podrobne informacije o dogodku. Izjavo je podal Bojan Rous vodja Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota.

“OKC PU Murska Sobota je bil v ponedeljek 20.6.2022 ob 19.47 obveščen, da je prišlo do streljanje pred gostinskim lokalom v Lendavi. Na podlagi prejetega obvestila, so bili na kraj napoteni policisti in kriminalisti, ki so pričeli z zbiranjem obvestil in opravljanjem ogleda. Na podlagi prvih predhodno zbranih obvestil in na podlagi pridobitve podatkov o osumljencu, so bili izvedeni ukrepi za izsleditev storilca, istočasno pa se je opravljal ogled kraja kaznivega dejanja.

Po predhodnih obvestilih s strani oseb, ki so vedele povedati o storilcu, ki je večkrat na parkirišču ustrelil, so te dejale, da bi naj predhodno prišlo do prepira v gostinskem lokalu zaradi do sedaj neznanega vzroka. Nato je osumljeni odšel iz gostinskega lokala in trikrat ustrelil in pobegnil. Policisti so pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in pa z izsleditvijo storilca. Tega nam je uspelo izslediti okrog 23.40 ure istega dne.

Na podlagi vseh zbranih obvestil, po opravljenem ogledu in naših predhodnih ugotovitev, gre za nam znanega storilca, zoper katerega že vodimo postopek za kaznivo dejanje nasilništva. V nadaljevanju smo opravili hišno preiskavo, pridobili še nekaj dokazov in osumljenca 22.6.2022 ob 18.00 uri privedli k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper omenjenega odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti in pa zaradi predhodno storjenih kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanje tuje stvari in nasilništva,” je dejal Rous.

Za povzročitev splošne nevarnosti osumljencu grozi do treh let zapora, za kaznivo dejanje nasilništva je predpisana kazen do dveh let zapora in za poškodovanje tuje stvari je predpisana denarna kazen ali zapor do dveh let. Osumljenec je slovenski državljan, 30-letni moški iz UE Maribor, ki neuradno prebiva tudi na območju Občine Moravske Toplice. V hišni preiskavi policisti strelnega orožja niso našli, a aktivnosti za najdbo, kot je dejal Rous, še potekajo. Motiv naj bi bilo maščevanje. “Osumljeni je sicer imel dovoljenje za posest orožja, dveh pištol. Za eno je bilo ugotovljeno, da jo je prodal že pred storitvijo omenjenega kaznivega dejanja, te druge pištole pa nismo našli,” je zaključil Rous.