urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli 301 sadiko prepovedane konoplje

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so zaradi utemeljenih razlogov za sum, da 46-letni državljan Slovenije v okolici Maribora izvršuje kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Mariboru za hišno preiskavo.


FOTO: PU Celje

Dne 21. 6. 2022 so kriminalisti osumljencu odvzeli prostost in pri opravljanju hišne preiskave na njegovem domu našli in zasegli skupno okrog 1,5 kg prepovedane droge konoplje-rastline in okrog 10ml konoplje ter predmete namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge.

V neposredni bližini stanovanjske hiše je bil najden, v zemljo izkopan, prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v katerem je osumljeni imel posajeno 301 sadiko prepovedane droge konoplje. Pri opravljanju hišne preiskave in ogleda kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je osumljeni električno napeljavo v navedeno »zemljanko« imel nezakonito priklopljeno na bližnjo elektro omarico, s čimer je prav tako izvrševal kaznivo dejanje tatvine po 204. členu KZ-1.

Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1 in kaznivega dejanja tatvine po 204. členu KZ-1.