urednistvo@preteklih24.si

Padla z motornega kolesa in drsela po vozišču, nato pa zdrsnila pod kolo priklopnika, ki jo je prevozilo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 78 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 248 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 2 s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij.


Fotografija je simbolična

V Kopru na parkirišču je neznanec iz osebnega avtomobila Opel ukradel obe registrski tablici KP UV-678, na drugem parkirišču v Kopru pa z vozila Peugeot eno registrsko tablico KP DV-254.

V Ankaranu je neznani storilec vlomil v stanovanje, iz katerega je ukradel zlatnino.

Na parkirišču v Luciji je nekdo vlomil v osebni avtomobil. Storilec je vozilo pregledal, vendar ni ukradel nič. V okolici Sežane pa je bilo vlomljeno v vrtno uto, iz katere storilec prav tako ni ukradel nič.

V trgovini v Kopru je varnostnik pri tatvini prijel 39 in 14-letni ženski iz Lucije, ki sta ukradli za 43 evrov artiklov. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo.

V Ospu so policisti našli zapuščen osebni avtomobil znamke Mercedes C200, ki je bil 14. 6. 2022 ukraden v Trstu. Vozilo je bilo po opravljenem ogledu vrnjeno lastniku.

V Dobravi je zaradi neprilagojene hitrosti padel 71-letni kolesar iz Ljubljane. Pri padcu se je huje telesno poškodoval in je bil odpeljan v bolnico Izola. Zoper njega bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Ob 13.10 uri se je v naselju Zagon pri Postojni zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje poškodovala. Policisti so ugotovili, da je 49-letna državljanka Švice vozila z motornim kolesom iz smeri Postojne proti Zagonu. Med prehitevanjem tovornega vozila s priklopnikom je zapeljala preko levega roba vozišča na peščeno neutrjeno bankino in izgubila nadzor nad vozilom, nakar je zapeljala nazaj na levo smerno vozišče, kjer je padla. Voznica je pri tem padla z motornega kolesa in drsela po vozišču, nato pa zdrsnila pod kolo priklopnika, ki jo je prevozilo. Motorno kolo je zdrselo naprej in trčilo v kolo tovornega vozila. V nesreči je državljanka Švice utrpela hude telesne poškodbe in je bila s helikopterjem odpeljana v UKC Ljubljana.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 51 ilegalnih prehodov državne meje.