urednistvo@preteklih24.si

Padel iz kabine delovnega stroja in kraju dogodka umrl

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 256 klicev, od tega 94 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem obdobju so policisti obravnavali 2 primera nedovoljenega prehoda čez državno mejo.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 10 kaznivih dejanj,
– 9 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometna nesreča II. kategorije,
– 1 prometna nesreča IV. kategorije
– 1 osebi je bilo zaseženo vozilo, ki ga je vozil,
– 6 povoženj divjadi,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, 10 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 požar

Izpostavljamo:

Prometna nesreča s smrtnim izidom

Včeraj, ob 20.45, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom v okolici Žetal. 73-letnik je upravljal z delovnim strojem. Ko je zapeljal na na brežino, se je delovni stroj prevrnil na bok, voznik pa je padel iz kabine pod delovni stroj. Umrl je na kraju nesreče. Padel je tudi potnik, ki je prav tako sedel na delovnem stroju in utrpel lahke telesne poškodobe. Gre za 9. smrtno žrtev letos na območju PU Maribor (lani v istem času 8) v 7 prometnih nesrečah (lani 8).

Obravnavali skupino tujcev

Policisti PP Gorišnica so obravnavali skupino 17 tujcev. 16 državljanov Burundija in 1 državljan Konga so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Vlom v stanovanjsko hišo

Policisti PP Slovenska Bistrica obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo, neznani storilec je odtujil delovno orodje in kolesi, s tem pa lastnike po nestrokovni oceni oškodoval za približno 8.500 eur.