urednistvo@preteklih24.si

Na območju Šiške s pištolo v roki oropala trgovino

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 204 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 56 na javni red in mir, ter 69 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 10 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 23 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 22. 6. 2022, od 6. ure in 23. 6. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

Vlomi

V Domžalah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bile odtujene plinske jeklenke. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Prijeti vlomilci

Danes, okoli 1.30 nas je varnostnik obvestil, da se je s kraja vloma v Grosupljem odpeljal bel kombi s tremi osebami. Na podlagi opisa so policisti na Škofljici izsledili kombi in tri osumljene, ki so pred tem vlomili v prostore podjetja v Grosupljem in iz njega odtujili elektro material. Z dejanjem so povzročili za okoli 500 evrov materialne škode. Predmeti so bili osumljenim zaseženi in bodo vrnjeni lastniku. Zoper vse tri bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Rop

Včeraj, okoli 14.30 so policisti bili obveščeni o ropu v trgovini na območju Šiške. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel v trgovino, kjer je želel kupiti izdelke. Ko je blagajničarka odprla blagajno je v trgovino vstopil drug storilec in s pištolo v roki zagrozil prodajalki. Nato je iz blagajne pobral denar, oba pa sta s kraja zbežala z motorjem. Z dejanjem sta povzročila za okoli 50 evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis 1: moški star okoli 25 let, oblečen je bil v črno majico z rdečim napisom in sive kratke hlače, čez obraz je imel rdečo ruto. Opis 2: moški oblečen v zeleno majico in sive kratke hlače, na glavi je imel motoristično čelado

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 10. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skuterja. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in padel. Pri tem se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Izveden bo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči kolesarke v podvozu na Cesti Ljubljanske brigade v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je prehitro pripeljala v ovinek in na mokri cesti padla, ter se lažje poškodovala. Nekaj minut zatem je na istem mestu iz enakih razlogov padel še kolesar, ki pa se je huje poškodoval. Uvedeni bodo prekrškovni postopki.

Včeraj, okoli 23.30 je v križišču Drenikove in Verovškove ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču zavijala levo, ter pri tem odvzela prednost motoristu, ki je vozil naravnost. V trčenju se je motorist lažje poškodoval. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9.30 je v križišču Šmartinske ceste in obvoznice prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da voznica pri vključevanju na prednostno Šmartinsko cesto ni upoštevala pravil prednosti in trčila z voznico, ki je pravilno peljala po prednostni cesti. Vozilo povzročiteljice je nato odbilo še v vozilo, ki je stalo pred semaforjem. V nesreči se je povzročiteljica lažje poškodovala. Izdan ji bo plačilni nalog.