urednistvo@preteklih24.si

Zagorel gospodarski objekt, ogenj uničil krmo, traktor in več traktorskih priključkov

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 286 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, dva nujna.


Fotografija je simbolična

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in petnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

V Slovenj Gradcu so policisti zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil v času izrečenega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali sedemkrat.

Na Prevaljah so policisti obravnavali poškodovanje cevi plinovoda. Do poškodovanja je prišlo pri opravljanju gradbenih del, ko je upravljalec delovnega stroja z žlico poškodoval cev plinovoda in je prišlo do uhajanja plina. Zaradi poškodovanja plinovoda je prišlo do izpada proizvodnje v več podjetjih v Mežiški dolini. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje ali uničenje javnih naprav.

Včeraj zjutraj so policisti bili obveščeni o vlomu v Lovski dom v Mlačah. Storilec je ukradel menjalni denar. Dodatno škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem dvojnih vrat in treh oken.

V Tratni pri Grobelnem so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Dva moška sta v hišo poskušala vlomiti skozi vrata terase na zadnji strani hiše. Ko je lastnica slišala ropot in prišla v prostor, kamor sta vlamljala, sta pobegnila.

V Gorici pri Slivnici obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je v nenaseljeni stanovanjski hiši poškodoval vhodna vrata, dvoje notranjih vrat in dve okenski stekli.

Iz kolesarnice podjetja v Velenju je neznani storilec ukradel električni skiro znamke Velociptor Trevi Plus.

Okoli 16.30 ure so policisti v Cerovcu pri Šmarju pri Jelšah obravnavali požar. Zagorel je gospodarski objekt velik približno 20 x 12 metrov. Ogenj je objekt v celoti uničil. Zgorelo je več krme, ogenj je uničil tudi traktor in več traktorskih priključkov. Na srečo so uspeli iz hleva rešiti vso živino. Z ogledom kraja požara bodo nadaljevali danes.