urednistvo@preteklih24.si

S popolnoma uničeno pnevmatiko na tovornem vozilu prevažal tovor

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 178 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 9 vlomov in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.
Vlomi

V Bertokih je nekdo vlomil v leseno barko, iz katere je ukradel ročno orodje in alkoholne pijače.

V Izoli so vlomili v stanovanje in ga premetali, odnesli pa niso nič. Vlomili so tudi v hišo v Postojni in lastnikom odnesli zlatnino in gotovino.

Nekdo je poskušal vlomiti v hišo v Ankaranu, vendar je od dejanja odstopil. Nekdo je vlomil tudi v hišo v Portorožu, premetal prostore in ukradel nakit.

Pri tunelu Valeta je dopoldan padla kolesarka, 28-letna državljanka Avstrije, in se pri tem lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog po 37/4-3 ZPrCP. Popoldan pa je v Jagodju s kolesom padla 29-letnica, tudi ona se je pri padcu lažje poškodovala.

Ob 14.30 so policisti na mejnem prehodu Starod pri 50-letnem državljanu Srbije, vozniku tovornega vozila, odkrili ponarejeno CMR listino. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje ali uničenje poslovnih listin.

Popoldan so policisti bili obveščeni o poginu rib v Nanoščici (most na relaciji Hruševje – Velika Brda). Na kraj sta prišla poleg kriminalistov še ribiški inšpektor in uslužbenec Drave. Sledi zbiranje obvestil in dokazov v smeri dokazovanja onesnaževanja potoka in pogina rib ter odgovornosti glede suma
storitve kaznivega dejanja po 332/1 KZ-1.

Ob 19.30 nas je poklicala občanka in podala, da so jo v Ankaranu na Razgledni poti napadli trije psi, dva črna in en črno bel. Na kraj je prišla lastnica psov, ki je pse dala v avto in se odpeljala. Poklican je bil veterinarski inšpektor, zoper lastnico psov z naših pristojnosti sledi hitri postopek po ZŽiv.

Na Šmarski v Kopru so ob 23.55 zaradi prekoračitve hitrosti v naselju ustavljali osebni avto. Voznik najprej na znake ni ustavil, zatem je bil ustavljen na Vanganelski cesti, ko je poskušal peš zbežati. 23-letniku iz Kopra je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog. V postopku mu je zasežena alu folija, v kateri je bila bela prašnata snov, ki bo poslana na analizo.

Ob 1.15 je bil sprožen alarm v eni od koprskih trgovin. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nekdo vlomil in iz trgovine ukradel štiri pištole. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

V Luciji so ob 3.20 ustavili voznika osebnega avtomobila, 44-letnega državljana Hrvaške, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,88 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 43 ilegalnih prehodov državne meje.

Ob 4.40 so policisti v Lokvi ustavili kombi Mercedes Vito, nemške registracije, ki ga je vozil državljan Srbije. V vozilu je bilo še 17 državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Avtocestna policija – prometna varnost

Policisti SEAP Koper so 21. 6. 2021 ob 8.25 na avtocesti A-1, pred predorom Kastelec, na relaciji Kozina – Črni Kal, kontrolirali vlečno vozilo s polpriklopnikom, ki ga je vozil 35-letni državljan BiH. Ugotovljeno je bilo, da je tovor izrednih dimenzij pritrjen z oprtnicami v nasprotju s pravili, zaradi česar je obstajala možnost pretrganja oprtnic. Poleg tega ena bila ena od pnevmatik na polpriklopniku popolnoma uničena.

Zaradi ugotovljenih nepravilnosti je bilo vozilo izločeno iz prometa, vozniku pa vročen plačilni nalog zaradi kršitev členov 41/4-1 Zakona o motornih vozilih in 74/8-6 Zakona o pravilih cestnega prometa, z izrečeno globo 520 evrov.

Zoper pravno osebo, prevozno podjetje v Sloveniji, bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev po členu 41/6-1 in 4/4 Zakona o motornih vozilih ter 74/9 Zakona o pravilih cestnega prometa.


FOTO: PU Koper