urednistvo@preteklih24.si

Zapeljal skozi rdečo luč in na prehodu za pešce trčil v kolesarko, ki je na kraju dogodka umrla

Danes, ob 9.20 uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Šmartinski cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka.


Fotografija je simbolična

Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je 30-letni voznik osebnega vozila vozil po Šmartinski cesti iz smeri Centra proti obvoznici. Ko je pripeljal do semaforiziranega križišča je zapeljal v križišče in trčil v 70-letno kolesarko, ki je s kolesom peljala po prehodu za pešce. Po trčenju je kolesarka zaradi hudih poškodb na kraju umrla.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Dosedanje ugotovitve kažejo, da naj bi voznik zapeljal v križišče pri rdeči luči na semaforju, kar pa bomo poskušali še potrditi z nadaljnjim zbiranjem obvestil. V postopku pa je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil tudi pod vplivom alkohola in sicer je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen tudi strokovni pregled za ugotavljanje količine alkohola v krvi. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.

Za razjasnitev določenih okoliščin nesreče pa pozivajo vse morebitne priče nesreče, da pokličejo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.