urednistvo@preteklih24.si

Zapeljal na nasprotni pas in čelno trčil v kombi

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 381 klicev občanov. 99 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Fotografija je simbolična

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 44 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, eni z lažjimi poškodbami in o štirih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti včeraj okoli 13. ure obravnavali na relaciji Zidani Most – Radeče. V trčenju sta bila udeležena voznik kombiniranega vozila in voznik osebnega vozila. Do trčenja je prišlo, ker je 74-letni voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v kombinirano vozilo 55-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Povzročitelj se je v prometni nesreči hudo poškodoval, voznik kombiniranega vozila pa lažje.

Policisti Policijske postaje Slovenske Konjice so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil kljub izrečenemu ukrepu prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja in tudi pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot promil alkohola.

Laški policisti so v dopoldanskih urah obravnavali voznika skuterja, ki je trčil v osebno vozilo in odpeljal s kraja trčenja. Ko so ga kmalu po dogodku izsledili, je imel v krvi dobri dve promili alkohola.

V poznih večernih urah so celjski policisti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj štirikrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnih prostorih. Kršiteljico, ki je v jutranjih urah, pod vplivom alkohola kršila javni red in mir v gostinskem lokalu v Celju, so policisti pridržali do streznitve.

Včeraj zjutraj so policisti bili obveščeni o tatvini goriva na avtocestnem počivališču Lopata. Storilec je gorivo ukradel iz rezervoarja romunskega tovornega vozila. Policista Specializirane enote avtocestne policije Celje, sta na kraju zbrala obvestila. Ugotovila sta, da sta tatvine goriva osumljena voznik in sopotnik tovornega vozila, ki sta se po dejanju odpeljala v smeri Maribora. Oba osumljena sta romunska državljana. Vozilo sta policista Specializirane enote avtocestne policije Celje v nadaljevanju izsledila na avtocestnem počivališču Zima in na zadnjem delu priklopnega vozila opazila črpalko za gorivo. Osumljenima so v nadaljevanju policisti Policijske postaje Celje črpalko in ukradeno gorivo zasegli. Oba bodo kazensko ovadili. Ukradeno nafto so včeraj že vrnili oškodovancu.

V Velenju so policisti v popoldanskih urah obravnavali pretep, v katerem je bilo udeleženih šest oseb. Moški so se nekaj pred 18. uro sprli v gostinskem lokalu, spor je nato prerasel v pretep. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo so policisti prostost odvzeli 25-letnemu moškemu, tujemu državljanu. Po zbranih obvestilih bomo osumljenega kazensko ovadili.

Iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Pucovi ulici v Celju je nekdo ukradel povsem novo kolo znamke Pony, modre barve.

V Spodnjih Grušovljah, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz vozila ukradel gotovino, lastnici je škodo povzročil še s poškodovanjem sprednjih vrat.

Šmarski policisti so sinoči pomagali dvema pohodnicama, ki sta zašli, ko sta se vračali z Boča.

V poznih večernih urah pa so policisti na območju Rogatca izsledili devet državljanov Bangladeša, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.