urednistvo@preteklih24.si

Z neregistriranim in tehnično neizpravnim tovornim vozilom prejel globo 1.800 evrov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 176 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo.
S področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov in 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Vlomi

V Piranu je nekdo poskusil vlomiti v lokal, vendar mu to ni uspelo.

V Ankaranu, v Baču pri Materiji in v Dekanih so vlomili v stanovanjske hiše. Iz vseh so ukradli gotovino in zlatnino.

V Portorožu je nekdo vlomil v kiosk in ukradel gotovino. V Luciji pa so vlomili v lokal in prav tako odnesli denar.

Popoldan so policisti v Prestranku ustavili 16-letnega voznika kolesa z motorjem, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo ukradel nedelujoč moped Kymco Agility reg. KPPK-84, rdeče barve.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 35 ilegalnih prehodov državne meje.

Avtocestna policija – prometna varnost

Policisti Specializirane enote avtocestne policije so v soboto opravljali nadzor prometa na avtocesti med Postojno in Uncem. Na izvozu avtoceste izven naselja Unec so ustavili voznika vlečnega vozila Renault T, s pripetim polpriklopnikom, državljana Slovenije. Pri kontroli dokumentov je bilo ugotovljeno, da je bilo polpriklopno vozilo nazadnje registrirano leta 2015, nanj pa je bila nameščena bolgarska tablica. Glede na to, da je bilo vozilo v zelo slabem tehničnem stanju, je bil odrejen izredni tehnični pregled.


FOTO: PU Koper

Ugotovljeno je bilo, da polpriklopno vozilo dejansko ni tehnično brezhibno: nameščene so bile neustrezne pnevmatike, deli za upravljanje in ustavljanje pa niso delovali pravilno. Vozilo tudi ni izpolnjevalo predpisanih zahtev glede delov in opreme in ni bilo registrirano. Po izrednem tehničnem pregledu je bilo izločeno iz prometa, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog v znesku 1800 evrov. Za pravno osebo bo uveden hitri postopek.