urednistvo@preteklih24.si

Z avtomobilom prebila štiri betonske obcestne kamne in nato z vozilom pristala na bližnjem travniku

Včeraj, 20. junija ob 15.25, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na cestni relaciji Cerkno – Idrija, na območju naselja Travnik (Občina Cerkno) in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila.


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je 59–letna voznica avtomobila peljala po glavni cesti iz Želina proti Spodnji Idriji. Med vožnjo je v blagem preglednem levem ovinku zaradi vožnje preveč po desni strani z vozilom zapeljala skrajno desno izven vozišča. Pri tem je z avtomobilom prebila štiri betonske obcestne kamne in nato z vozilom pristala na bližnjem travniku približno pet metrov pod voziščem. V prometni nesreči je bila voznika telesno poškodovana. Na kraju so poleg policistov in idrijskih gasilcev posredovali tudi reševalci NMP ZD Idrija, ki so poškodovanko na kraju oskrbeli in jo nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Zoper povzročiteljico prometne nezgode so idrijski policisti uvedli prekrškovni postopek.

Prometna nesreča I. kategorije z majhno poškodbo na Goriškem

Včeraj, 20. junija v večernih urah, so policisti v Novi Gorici obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo z udeležbo dveh osebnih vozil. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Šempetru pri Gorici udeleženi dve osebni vozili

Danes, 21. junija ob 6.29, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Šempetru pri Gorici z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je voznica avtomobila vozila po Cesti Goriške fronte v Šempetru pri Gorici iz smeri Bazare proti Cvetlični ulici. Med vožnjo hitrosti in načina vožnje ni prilagodila svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila, tako da ves čas vožnje obvladuje vozilo oziroma, da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje (neprilagojena hitrost), saj je pred njo vozila druga voznica osebnega avtomobila, ki je zmanjšala hitrost in začela zavijati v desno na parkirišče. Zaradi tega je povzročiteljica s prednjim delom vozila trčila v desni bok drugega vozila. V prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan, povzročiteljici nezgode bo zaradi kršitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči na Idrijskem huje poškodovana starejša peška

Včeraj, 20. junija ob 10.02, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije s telesnimi poškodbami v Idriji (Lapajnetova ulica), kjer je 25-letni voznik manjšega tovornega vozila pri vzvratni vožnji zadel starejšo peško. Voznik se pri vzvratni vožnji namreč s pogledi v vzvratna ogledala in preko ramena, da premosti mrtvi kot ali kako drugače ni prepričal, da lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa in je z zadnjim delom vozila zadel omenjeno peško, ki je padla na tla in se predvidoma huje poškodovala. Poleg policistov so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija, ki so jo po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija bodo zoper povzročitelja prometne nesreče glede na vsa ugotovljena dejstva in težo telesnih poškodb poškodovane osebe ustrezno ukrepali.

Vožnja pod vplivom alkohola

Danes, 20. junija nekaj po 1. uri v nočnem času, so policisti na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali 37–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus
alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti PP Idrija so včeraj, 20. junija v večernih urah, na območju naselja Cerkno ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da 42-letni voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistrirano osebno vozilo. Prav tako je bil vozniku v postopku odrejen t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamin), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Vozniku je bilo vozilo zaseženo.