urednistvo@preteklih24.si

S slabim promilom in pol alkohola v krvi z avtomobilom končala na strehi

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24. urah sprejel: 7 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami; 3 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete prijavo suma kaznivih dejanj tatvine in ponareditve bankovca.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Na območju Kranja je moški padel z lestve. Je huje telesno poškodovan. Zdravi se v UKC Ljubljana. Tuja krivda je izključena.

V Zapužah je delavec padel z gradbenega odra in se huje telesno poškodoval. Zdravi se v SB Jesenice. Tuja krivda je izključena.

Na območju Škofje Loke je zagorelo v naravi, zagorela je podrast. Posredovali so škofjeloški gasilci.

V Bohinju je zagorel osebni avtomobil. Posredovali so gasilci PGD Bohinjska Bistrica. Potniki v vozilu niso bili ogroženi.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Podkorenu je voznik motornega kolesa, zaradi nepravilnega prehitevanja, trčil v voznika osebnega avtomobila. Poškodovano ima nogo, zdravi se v jeseniški bolnišnici. Na Visokem pri Kranju je padel kolesar in se lažje telesno poškodoval.

Na območju Škofje Loke je voznica osebnega avtomobila vozila preblizu desnemu robu vozišča in se je zaradi tega prevrnila. Bila je lažje telesno poškodovana. Vozila je tudi pod vplivom alkohola (0,70 mg/l) Vsem povzročiteljem prometnih nesreč so bili izdani plačilni nalogi.

Kriminaliteta

V Kranju so policisti obravnavali sum ponarejenega bankovca.

V Tržiču so policisti obravnavali tatvino. Mlajši moški so v trgovini Mercator odpeljali voziček s humanitarno pomočjo. S kraja so se odpeljali z belim osebnim avtomobilom.

V Žireh je neznani storilec vstopil v stanovanjsko hišo in odnesel zlato verižico ter 150 evrov gotovine.