urednistvo@preteklih24.si

Zapeljala preko sredinske črte in trčila v motorista, nato pripeljal še en motorist in trčil v osebno vozilo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 212 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 653 klicev. Obravnavali so 42 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 z lažjimi poškodbami in 4 s hujšimi, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 7 vlomov, 8 tatvin, 1 rop in 2 primera nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 36 intervencij.


Fotografija je simbolična

Kriminaliteta

V petek so policisti obravnavali vlom v hišo v vasi Sveto. Lastnikom so ukradli zlatnino.

V soboto so v Kopru vlomili v poslovne prostore dveh podjetij. Iz enega so ukradli prenosni računalnik in skiro. Popoldan je nekdo v Kopru vlomil v hišo na Šolski ulici v Kopru, iz katere je odnesel zlatnino, v Spodnjih Škofijah pa v hišo, iz katere je ukradel zlatnino in gotovino.

Vlomili so tudi v prodajalno na Čevljarski v Kopru in ukradli oblačila ter v pisarno v Portorožu, iz katere so odnesli dva tablična računalnika.

Izolski in Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. V obeh primerih so nasilnežema izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V soboto zvečer so policisti v Izoli obravnavali rop na plaži v San Simonu. Na kraju so prijeli štiri mladoletne osumljence (stari 17, 16, 15 in 14 let) in jim zasegli nož. Ob 21.04 je 16-letni občan prijavil, da je bil v San Simonu na plaži s prijatelji. Do njih so pristopili domačini, jih obstopili in od njih zahtevali denar. Eden od storilcev je segel proti svojemu žepu, pri tem pa so jim grozili. Storilec je zatem iz nahrbtnika oškodovanca vzel denarnico in iz nje denar. V času zbiranja podatkov o prvem ropu, so osumljeni podobno storili še enkrat (dvema 15-letnikoma). Obveščeni so bili vsi zakoniti zastopniki. Nadaljujejo se policijski postopki.

V Kopru na Vojkovem nabrežju je bil najden ukraden kombi sprinter. Lastnik je bil obveščen, nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost

V petek sta pri Hraščah ob 16.04 trčila voznika motorjev. 73-letni povzročitelj je z motornim kolesom Piaggio zapeljal s stranske ceste na glavno (kljub stop znaku), takrat je po glavni cesti pripeljal 56-letni voznik skuterja, kateremu je presekal pot. Povzročitelj se je v trčenju huje poškodoval. 56-letni motorist pa lažje. Sledi mu plačilni nalog za več kršitev in kazenska ovadba, ker je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico.

V soboto ob 10.00 uri je v Portorožu padel 49-letni voznik skiroja, huje poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Odrejen je bil strokovni pregled.

V soboto ob 23.37 je v Kopru 14-letna voznica mopeda zaradi izsiljevanja prednosti trčila v osebni avto. Pri tem je padla in se huje poškodovala. Sledi ji obdolžilni predlog.

V soboto ob 17.39 je bila prometna nesreča v Kosezah pri Ilirski Bistrici. Dve osebi sta se pri trčenju lažje poškodovali, povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nevarne vožnje, cesta je bila zaprta do 18.34 ure. Na kraju so policisti ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila na cesti od Kosez proti Jelšanam zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez polno ločilno črto in s prednjim levim delom avtomobila trčil v levi bok vozila, ki ga je peljala 23-letna državljanka Avstrije. Vsi udeleženi, oba voznika in sopotniki, so bili v nesreči lažje poškodovani.

V nedeljo ob 10.33 sta pri ilirski Bistrici (Šembijski ovinki) trčila voznik osebnega avtomobila in dva motorista, cesta je bila zaprta do 12.41 ure. 38-letna državljanka Nemčije je z osebnim avtomobilom v ostrem levem ovinku (na cesti od Ilirske Bistrice proti Knežaku) zapeljala preko sredinske polne ločine črte na nasprotno vozišče, v trenutku ko je pravilno po svoji strani pripeljal 59-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, in ga oplazila po levi strani. Za njim je pripeljal še enako star motorist, prav tako državljan Avstrije, ki je trčil v prednji del osebnega avtomobila. Po trku ga je vrglo na vetrobransko steklo avtomobila. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

V nedeljo ob 22.03 je v Kopru povzročil prometno nesrečo 21-letni voznik mopeda, ki je izsili prednost vozniku osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,64 mg/l, poleg tega je potekla registracija vozila, voznik pa tudi ni uporabljal varnostne čelade. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto je ob 2.39 v Kopru na Ljubljanski cesti 46-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal v odbojno ograjo. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,20 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 6.26 pa je v Kopru 48-letnik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo državljana Nemčije. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,94 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje.

Ob 17.55 je voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, v Ospu zapeljal preko sredine vozišča in s prednjim levim delom vozila trčil v sprednji levi del avtomobila, ki je pravilno pripeljal po svoji strani vozišča. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,49 mg/l.

V petek ob 19.45 so policisti v Portorožu zasegli trikolesnik zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je vozniku pokazal 0,72 mg/l. V soboto ob 9.42 so v Zagonu pri Postojni zasegli osebni avto vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja, na vozilu je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico.

V petek ob 13.07 so policisti na Razdrtem odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,73 mg/l. Ob 4.43 so v Kopru odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l, v soboto ob 18.28 pa v Tubljah vozniku, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l.