urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči poškodovana dva motorista

Konec minulega tedna oz. v petek, 17. junija ob 17.42, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se je takoj po vzletu na vzletišču Stol (Občina Kobarid) pri ponesrečenem vzletu poškodoval jadralni padalec.


Fotografija je simbolična

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 57–letni nemški jadralni padalec, ki se je tega dne nahajal v organizirani skupini jadralnih padalcev ene od padalskih šol iz Avstrije, takoj po vzletu padel z višine okoli treh metrov in pri tem pristal na nižje ležeči makadamski cesti. Na kraju nesreče so posredovali člani dežurne ekipe GRS z Brnika, ki so predvidoma hudo poškodovanega nemškega državljana na kraju oskrbeli in ga s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Glede na sedanja ugotovljene dejstva so policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh okoliščinah nezgode s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v pekarno na Goriškem

Včeraj, 19. junija zjutraj, so novogoriški policisti obravnavali vlom v pekarno na Goriškem. Nepridiprav je po izvršenem vlomu v omenjeni objekt v notranjosti našel in si prilastil manjšo vsoto gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

V Goriških Brdih vlomili v tuje osebno vozilo

V soboto, 18. junija v nočnem času, so na območju naselja Plešivo vlomili v tuje osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec vlomil v omenjeno vozilo z razbitjem stekla desnega okna in iz notranjosti odvzel kozmetično torbico na škodo nemškega državljana. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v prostore zdravstvene ustanove

Danes, 20. junija zjutraj, je bila Policija obveščena o vlomu v prostore ene od zdravstvenih ustanov na Severnem Primorskem. Po prvih podatkih je neznani storilec v prostorih objekta našel in si prilastil različne predmete (starejši prenosni računalnik in zaenkrat še neznano količino zdravil). Po dejanju je neznanec kraj z odvzetimi predmeti zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo.

Tatvina kolesa z motorjem

Včeraj, 19. junija, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino neregistriranega kolesa z motorjem v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v minulih dneh prišel v kolesarnico enega od
stanovanjskih blokov v Kanalu in si protipravno prilastil starejše neregistrirano kolo z motorjem znamke Tomos APN 6. Po dejanju je neznani storilec z omenjenim motornim vozilom odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 1.200 evrov.

Na Bovškem se je med vikendom huje poškodoval 57-letni avstrijski motorist

V soboto, 18. junija ob 12.59, so policisti bili obveščeni, da se je na v bližini nekdanjega mejnega prehoda Učja v Občini Bovec (regionalna cesta Žaga – Učja), kjer se je pri padcu z motorjem poškodoval tuj motorist. Ugotovljeno je bilo, da je 57–letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, ob 12.30, vozil po regionalni cesti iz smeri bivšega mejnega prehoda proti Republiki Italiji. Med vožnjo je avstrijski motorist iz neznanega razloga sunkovito zavrl in posledično izgubil nadzor nad motornim kolesom ter padel po vozišču. V prometni nezgodi je bil predvidoma hudo telesno poškodovan. 54-letni avstrijski motorist, ki je vozil drugi v koloni na zadostni varnostni razdalji, je po padcu prej omenjenega 57-letnega motorista, zapeljal na levo stran nasprotnega smernega vozišča, da bi se izognil trčenju. Kljub temu je 54-letni Avstrijec z levo stranjo podrsal po travnati brežini, z desno stranjo motorja pa oplazil motorno kolo, ki je ležalo na vozišču. Poleg bovških policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so 57-letnega ponesrečenca oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali na nekdanji mejnih prehod Predel, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo avstrijskim reševalcem. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev tretjega odstavka 45. člena ZPrCP – sunkovito zaviranje) bo povzročitelju izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči III. kategorije na Cerkljanskem poškodovana dva tuja motorista

V soboto, 18. junija ob 14.34, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije v naselju Cerkno, kjer je prišlo do trčenja med osebnim avtomobilom in voznikom motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 56-letni voznik avtomobila peljal v naselju Cerkno iz smeri Straže proti središču naselja Cerkno. Ko je med vožnjo na omenjeni relaciji pripeljal v blagi desni ovinek z vozilom ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Omenjeni voznik je namreč z avtomobilom zapeljal v levo na nasprotno smerno vozišče v času, ko je v nasprotni smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 57–letni voznik motornega kolesa, državljan Nemčije. Med njunimi vozili je prišlo do čelnega trčenja, v prometni nesreči je bil nemški motorist huje telesno poškodovan. Hudo poškodovanega motorista so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija in ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Med potjo so poškodovanca prevzeli člani združene ekipe GRS – HNMP in ga s policijskim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje. V prometni nezgodi je bila udeležena še 58–letna voznica motornega kolesa, državljanka Nemčije, ki je vozila za prej omenjenim nemškim motoristom; slednja je močno zavrla in posledično padla na levi bok motornega kolesa. V prometni nezgodi je bila motoristka lažje poškodovana, oskrbeli so jo v ZD Idrija. Policisti PPP Nova Gorica bodo zoper povzročitelja glede na vsa ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči I. kategorije na Bovškem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 19. junija ob 14.27, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti v Bovcu, v križišču za naselje Čezsoča in v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da se je 56–letni voznik avtomobila (povzročitelj) iz lokalne ceste Čezsoča – Bovec vključeval na regionalno cesto Predel – Kobarid, pri tem pa ni spustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti in s sprednjim levim delom svojega avtomobila trčil v zadnji levi del drugega avtomobila, s katerim se je peljal 29–letni voznik, državljan Madžarske. Nihče od udeležencev prometne nezgode ni bil telesno poškodovan. V nadaljevanju postopka je bil povzročitelju odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola. Zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 105. in 56. člena ZPrCP) je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije izven naselje Trnovo lažje poškodovan mlajši voznik mini kros motorja

Včeraj, 19. junija ob 16.02, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na lokalni cesti izven naselja Trnovo (Mestna občina Nova Gorica), kjer sta čelno trčila mlajši voznik (otrok) mini moto (kros) motornega kolesa in osebno vozilo. V prometni nesreči je bil mlajši voznik telesno poškodovan, na kraj so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel lahke telesne poškodbe. Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva uvedli prekrškovni postopek (odgovornost staršev, skrbnikov oz. rejnikov, kršitev določil 7. člena ZPrCP).

V prometni nesreči na Goriškem poškodovana mlajša oseba

Danes, 20. junija ob 8.40, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s telesnimi poškodbami na območju Nove Gorice. Prometni policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik avtomobila vozil po Prvomajski ulici iz smeri Erjavčeve ulice. V krožnem križišču za Rejčevo ulico se je po prehodu za pešce z leve strani s skirojem pripeljala mlajša oseba (otrok), kjer jo je voznik avtomobila zadel z levim bočnim delom vozila. V prometni nezgodi je mlajša oseba (otrok) utrpela telesne poškodbe, zdravniško pomoč so ji nudili v šempetrski bolnišnici. Zoper povzročitelja bo zaradi kršitve prometne zakonodaje uveden hitri postopek z odločbo.

V Godoviču iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 19. junija ob 13.18, na območju Godoviča imeli v postopku 26–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus
alkoholiziranosti (rezultat je pokazal 0,30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako je bil vozniku odrejen t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je 26-letni voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Iz prometa izločili voznike zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 19. junija pozno zvečer, v Solkanu ustavili in kontrolirali 48–letnega voznika skuterja. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil omenjeni voznik krepko pod vplivom alkohola (1.13
miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj, 19. junija v nočnem času, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v naselju Cerkno ustavili in kontrolirali voznika kolesa z motorjem. Vozniku je bil v nadaljevanju odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l alkohola v organizmu). Hujšemu kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.