urednistvo@preteklih24.si

V času nadzora koncerta kar 50 zasegov prepovedanih drog

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 233 klicev, od tega 76 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem obdobju so policisti obravnavali 3 primere nedovoljenega prehoda čez državno mejo.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 11 kaznivih dejanj,
– 5 povoženj divjadi,
– 6 prometnih nesreč 1. kategorije
– 16 prijav kršitev javnega reda in miru, 10 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
– 1 izrečena prepoved približevanja
– 2 požara

Izpostavljamo:

Obravnavani tujci

Včeraj dopoldne so policisti PP Gorišnica obravnavali šest tujcev (5 državljanov Nepala in 1 državljan Pakistana). Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljali v azilni dom. Danes zgodaj zjutraj pa so policisti PP Ormož obravnavali tri tujce – državljane Tunizije, Sudana in Alžirije, postopki z njimi še potekajo.

V času nadzora prireditve 50 zasegov prepovedanih drog

Mariborski policisti in kriminalisti so, ob sodelovanju z organizatorjem, v petek opravili poostren nadzor koncertnega prizorišča in okolico javne prireditve v okolici Rač pri Mariboru, ki jo je obiskalo približno 1.100 obiskovalcev. V času nadzora so opravili 50 zasegov prepovedanih drog, in sicer 34 zasegov prepovedane droge konoplje, 5 zasegov prepovedane droge amfetamin, 4 zasege prepovedane droge kokain, 3 zasegi MDMA kristalov, 2 zasega prepovedane droge MDMA-ecstasy, 1 zaseg psilocibina (gobice) in 1 zaseg tablet Lexaurina (Bromazepam). Ko bodo zaključene vse analize zaseženih snovi in ko bodo v zvezi s tem zbrana vsa potrebna obvestila, bodo policisti in kriminalisti uvedli 45 t.i. hitrih postopkov o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometom s prepovedanimi drogami (ZPPPD).

Tudi mariborski policisti bodo pozorni na kršitve hitrosti

V okviru izvajanja poostrenih aktivnosti s področja hitrosti (akcija Hitrost), ki na območju Republike Slovenije potekajo od 20. do 26. junija 2022, bomo tudi na območju Policijske uprave Maribor v sredo, 22. junija 2022, od 7. do 14. ure, izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti. Cilj poostrenega nadzora je vplivati na voznike motornih vozil, da bodo spoštovali cestno-prometne predpise, ter s tem zagotoviti ugodne in stabilne prometno-varnostne
razmere.