urednistvo@preteklih24.si

Med prevračanjem vozila skozi strešno okno padel neprivezan voznik

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 420 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 23 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 47 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 6. 2022, od 6. ure in 20. 6. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi

V Kočevju je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 150 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder so bili odtujeni ključi. Skupna škoda znaša okoli 3000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 20. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Jurčkovi cesti v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo vozilo pričelo zanašati, nato pa je trčilo v robnik in se prevalilo nekaj metrov izven vozišča na travnik. Med prevračanjem je skozi strešno okno iz vozila padel voznik, ki ni bil privezan z varnostnim pasom. Voznik in njegov sopotnik sta se pri tem lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11.30 je na Starem trgu v Ljubljani padel kolesar, ki je zapeljal čez rob pločnika in pri tem izgubil ravnotežje. V nesreči se je lažje poškodoval in bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.