urednistvo@preteklih24.si

Gorski reševalci pomagali poškodovani planinki

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24. urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami, 2 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete prijavo suma kaznivega dejanja tatvine.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve
vozili.

Dogodki:

Na območju Zgornje Besnice je med nabiranjem gob padla ženska in si poškodovala nogo.

Na Možjanci je moški padel z lestve in si poškodoval kolk. V reševanje se je vključil helikopter SV in poškodovanega odpeljal v
UKC Ljubljana. Tuja krivda je izključena.

Na poti iz doline Kot proti Rjavini je zdrsnila planinka in se lažje poškodovala. Posredoval je policijski helikopter. Planinka je bila primerno opremljena. Tuja krivda je izključena.

V Hlebcah je s kolesa padel otrok in se lažje poškodoval. Tuja krivda je izključena.

Blejski policisti so bili obveščeni o pogrešanem otroku, katerega so tudi hitro našli nepoškodovanega.

V Struževem je moški padel z drevesa in si poškodoval roko. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana, tuja krivda pa je izključena.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na cesti med Lescami in Bledom voznik osebnega avtomobila ni vozil na zadostni varnostni razdalji in je trčil v zadnji del motorista, ki je bil lažje poškodovan. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Kriminaliteta

Škofjeloški policisti obravnavajo tatvino električnega osebnega avtomobila, znamke Renault, tip ZOE, bele barve, reg. številk LJ 022-SC.