urednistvo@preteklih24.si

18-letna voznica z neprilagojeno hitrostjo čez betonski robnik na travnik in čelno trčila v drevo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 969 klicev občanov. 270 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Fotografija je simbolična

66 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 121 s področja prometne varnosti in 86 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o petih prometnih nesrečah s hudimi poškodbami udeležencev, desetih z lažjimi poškodbami in osemnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola, so policisti pridržali. Enemu so policisti zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti devetintridesetkrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so policisti pridržali do streznitve.

Petek, 17. junij 2022

Okoli 15. ure so policisti bili obveščeni, da se je v Pečovniku huje poškodoval 43-letni kolesar, ki je pri vožnji iz smeri Celjske koče, v preglednem desnem ovinku izgubil oblast nad kolesom in padel v okoli tri metre globok jarek.

Nekaj pred 16. uro so policisti v Vinski Gori obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodovala 18-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Lipja proti Prelski. V Vinski Gori je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala v desno, čez betonski robnik na travnik, kjer je čelno trčila v drevo. Voznica se je v trčenju hudo poškodovala, njena 17-letna
sopotnica pa lažje.

Okoli 18. ure so policisti v Celju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala mladoletna peška. Prometna nesreča se je zgodila na območju mestnega parka. 39-letni voznik, ki je pripeljal iz smeri Partizanske ceste in je vozil v smeri teniških igrišč, je trčil v deklico, ki je izza grmičevja nenadno pritekla na vozišče. Voznik trčenja ni mogel preprečiti. Deklica se je v prometni nesreči hudo poškodovala.

V večernih urah so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih iskal pomoč voznik motornega kolesa, ki je v krožišču v bližini dvorane zlatorog v Celju, zapeljal na robnik in trčil v kandelaber. V trčenju se je huje poškodoval.

Nedelja, 19. junij 2022

V Spodnjem Grušovju, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, se je v zgodnjih jutranjih urah, hudo poškodoval kolesar, ki je padel.

Na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu so policisti obravnavali vlom v klet več stanovanjske zgradbe. Storilec je ukradel baterijski vrtalnik, električni brusilnik in dve polnilni bateriji.

V Podgorju pri Slovenj Gradcu je neznani storilec z delovišča na regionalni cesti ukradel akumulator premičnega semaforja.

Danes zjutraj so policisti na avtocestnem počivališču Lopata obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je gorivo ukradel iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila.