urednistvo@preteklih24.si

V Podtaboru zaradi vožnje v napačno smer na izvoznem kraku avtoceste umrla potnica v avtomobilu

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami in 1 s smrtnim izidom; 18 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.


Fotografija je simbolična

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali dva voznika (rezultata 0,70 in 0,76 mg/l s strokovnim pregledom zaradi nestrinjanja z rezultatom preizkusa alkoholiziranosti).

Dogodki:

V Škofji Loki so policisti obravnavali prijavo občana, da je zaradi uporabe telefona pri vozniku med vožnjo skoraj prišlo do povoženja peške. Voznik je bil obravnavan. Proti njemu poteka prekrškovni
postopek zaradi uporabe telefona med vožnjo. Poškodovan ni bil nihče.

Radovljiški policisti so z gasilci in reševalci obravnavali prijavo suma samopoškodovanja moškega v zasebnem prostoru. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Ogrožen in poškodovan ni bil nihče.

Jeseniški policisti so včeraj po zaprosilu zdravstvene ustanove omogočili hiter prehod bolnika skozi zastoj na koncu gorenjske avtoceste na Hrušici v smeri Avstrije.

V Sv. Barbari na Škofjeloškem območju je zagorela podrast. Tuja krivda je izključena. Škoda ni nastala.

Na območju Ratitovca je včeraj umrl pohodnik. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo trčenja v ovinku v drugo vozilo in pobeg s kraja. Voznik je bil izsleden in je obravnavan zaradi povzročitve prometne nesreče, ki se je zgodila zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti vožnje in alkohola (odrejen strokovni pregled). Po trčenju je avtomobil povzročitelja odbilo v še dve parkirani vozili. Nastala je samo materialna škoda. Proti povzročitelju poteka postopek.

Divjad je bila povožena v Brodeh.

Promet

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami in eno s smrtnim izidom.

V Podtaboru je zaradi vožnje v napačno smer na izvoznem kraku avtoceste umrla potnica v avtomobilu udeleženca. Proti povzročitelju nesreče poteka predkazenski postopek.

Na Jesenicah je bila v nesreči samoudeležena voznica osebnega avtomobila. Trčila je v skalo ob cesti. Okoliščine kažejo na nepravilno stran vožnje in utrujenost.

Na območju Škofje Loke pa je padel kolesar. Oba sta se po podatkih policije lažje poškodovala.

Kriminaliteta

Škofjeloški policisti so obravnavali tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše. Na Bledu je storilec poskušal vlomiti v gostinski obrat.

V Naklem pa so policisti obravnavali poškodovanje stekla na muzejski lokomotivi.