urednistvo@preteklih24.si

Popravljali dotrajano lovsko prežo, ki se je med popravilom zrušila, dve osebi hudo poškodovani

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 418 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 89 nanašalo na kriminaliteto, 138 na javni red in mir, ter 139 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 22 tatvin, 12 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 29 prometnih nesreč z materialno škodo, 14 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 64 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 22 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 17. 6. 2022, od 6. ure in 19. 6. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Ribnici je bilo vlomljeno v hišo, od koder so bili odtujeni spominski predmeti. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke S-bikes. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v štiri kleti, iz dveh je bila odtujena alkoholna pijača in športna oprema. Skupna škoda znaša okoli 400 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bila odtujena računalniška oprema in kolo znamke Author. Škoda okoli 1400 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v kiosk, od koder je bila odtujena gotovina in zelenjava. Škoda znaša okoli 50 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 20. ure so policisti bili obveščeni o drzni tatvini v trgovini na območju Viča. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec v eni izmed trgovin v nakupovalnem centru na nakupovalni voziček naložil več artiklov, nato pa sprožil požarni alarm. Tako, je nameraval neopazno zapustiti trgovino in odtujiti artikle v vrednosti okoli 4000 evrov. Njegovo dejanje je opazil varnostnik, ki je osumljenega na parkirišču dohitel in ga zadržal do prihoda policije. Osumljencu, ki je bil za podobna kazniva dejanja že obravnavan so policisti odredili pridržanje in ga bodo skupaj s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine in poškodovanja tuje stvari pripeljali pred preiskovalnega sodnika.

Prijet vlomilec

V petek, okoli 4. ure zjutraj so policisti v Trbovljah odkrili spečega moškega v avtu. V postopku so ugotovili, da je pred tem poskušal vlomiti v objekt v Trbovljah, kar mu ni uspelo. Nato je vlomil v sosednji objekt in iz njega odtujil alkoholno pijačo in avtomobilske ključe dostavnega vozila. Z vozilom, ki je bilo parkirano pred objektom se je nato odpeljal nekaj ulic stran in v vozilu zaspal. Odrejeno mu je bilo pridržanje, skupaj s kazensko ovadbo za sum storitve kaznivega dejanja velike tatvine je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Nesreča pri delu

V soboto, okoli 17. ure so policisti bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Gornjih Ložin. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da sta lovca pričela popravljati dotrajano lovsko prežo, ko se je ta zrušila in sta oba padla v globino okoli 7 metrov. V nesreči sta oba utrpela težje poškodbe, življenje enega pa je po doslej znanih podatkih ogroženo. Oba sta bila s helikopterjem odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V soboto, okoli 11.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Dunajski cesti v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik avtobusa. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil po kolesarski stezi, ko je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom in zapeljal na desni vozni pas Dunajske ceste v trenutku, ko je po njem pravilno pripeljal voznik avtobusa. Kolesar je trčil v bok avtobusa, nato ga je odbilo v desno in nazaj tako da je še enkrat trčil v bok avtobusa. V nesreči se je kolesar huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

V petek, okoli 13. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na stari cesti od Kresnic proti Litiji v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom in padel. V nesreči se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Odpeljan je bil na zdravljenje v UKC Ljubljana, policisti pa bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

V soboto, nekaj po 15. uri je na Škofjeloški cesti v Medvodah prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in traktorist. Nesrečo je povzročil traktorist, ki se je iz neprednostne ceste vključil na prednostno brez, da bi se prepričal, da lahko to varno stori in zato trčil v bok osebnega vozila. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Policisti so obravnavali še 8 prometnih nesreč v katerih so bili lažje poškodovani kolesarji oziroma en voznik skiroja in en motorist. V šestih primerih so bili povzročitelji slednji zaradi neprilagojene hitrosti. Ede je vozil pod vplivom alkohola (0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Uvedeni bodo prekrškovni postopki.