urednistvo@preteklih24.si

Na Kobariškem se je smrtno ponesrečila 49-letna nemška jadralna padalka

Včeraj, 16. junija ob 13.54, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obveščena o padcu jadralne padalke na pobočju Stola (1.673 metrov visoka gora v zahodnih Julijskih Alpah) nad Kobaridom.


Fotografija je simbolična

S strani pristojne službe so bili na kraj nesreče napoteni gorski reševalci GRS Tolmin, ki so na težko dostopnem in možno zaraščenem severnem pobočju Stola našli negibno jadralno padalko, ki ni kazala znakov življenja. Kasneje je na kraju zdravnica Splošne ambulante Kobarid na kraju lahko le potrdila smrt jadralne padalke in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili v pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

V nadaljevanju identifikacijskega postopka je bilo ugotovljeno in potrjeno, da se je smrtno ponesrečila 49–letna jadralna padalka, državljanka Nemčije. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil ugotovili, da je včeraj, 16. junija ob 12.50, skupina osmih jadralnih padalcev, vsi nemški državljani, poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. Med njimi je bila tudi pokojna 49-letna jadralna padalka, ki je kasneje na Kobariškem zaradi padca podlegla telesnim poškodbam. Zaradi težko dostopnega terena so preminulo jadralno padalko kasneje prevzeli člani združene ekipe GRS-HNMP in jo s policijskih helikopterjem prepeljali na helidrom v Tolmin, kjer je pokojno prevzela pogrebna služba.

Policija je o tragični nesreči tuje jadralne padalke obvestila poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Bovški policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.