urednistvo@preteklih24.si

Ekipa za helikoptersko reševanje pomagala poškodovani planinki

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 11 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršite predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanja tuje stvari.

Dogodki:

Ekipa za helikoptersko reševanje je včeraj obravnavala zdrs in padec planinke s poti pri sestopu z Velike (Koroške) Babe. Po podatkih policije gre za lažje telesne poškodbe. Planinka je bila primerno opremljena. Okoliščine kažejo, da jo je pred hujšimi poškodbami obvarovala tudi čelada.

Jeseniški policisti so obravnavali prijavo pogrešane osebe, ki je bila najdena nepoškodovana.

Divjad je bila povožena na cesti Bukovica proti Železnikom.

Danes in jutri bo na širšem območju Bleda in Bohinja potekalo športno tekmovanje Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial. Gre za zahtevno dvodnevno športno tekmovanje vseh struktur slovenskega nacionalno varnostnega sistema.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Na Bledu je padla kolesarka. V Kranju pa sta med seboj trčila dva kolesarja. Eden od njiju se je poškodoval. V se eni nesreči sta zaradi izsiljevanja prednosti trčila voznica osebnega avtomobila in mopedist, ki je lažje poškodovan. Na avtocesti Radovljica Kranj pa je voznik osebnega avtomobila zapeljal v obcestni jarek.