urednistvo@preteklih24.si

Pri spustu s slapa Boka se je poškodovala pohodnica, posredoval helikopter

Včeraj, 12. junija ob 12.11, je bila Policija obveščena, da se je med hojo oz. pri spustu s slapa Boka (Občina Bovec) poškodovala 59–letna pohodnica (sum zloma golenice).


Fotografija je simbolična

Na kraj nezgode so bili poleg bovških policistov napoteni tudi reševalci GRS Bovec, ki so poškodovanko na kraju oskrbeli, kasneje pa so reševalci s helikopterjem prepeljali do letališča v Bovcu. Tam so jo v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP ZD Tolmin in odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti so tujo krivdo izključili.

Neznanec poškodoval parkirano tuje vozilo v Baški grapi na Tolminskem

Policisti PP Tolmin so včeraj, 12. junija popoldne, obravnavali poškodovanje kombija znamke VW Transporter, nemških registrskih številk, ki je bil parkiran na makadamskem izogibališču blizu naselja Klavže, ob regionalni cesti Bača pri Modreju – Klavže (Občina Tolmin). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval oz. razbil steklo na prednjih desnih vratih omenjenega vozila, iz notranjosti ni ničesar odtujil. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala materialna škoda za okoli 250 evrov. S strani oškodovancev iz Nemčije ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo tolminski policisti po zaključku preiskave obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v osebno vozilo na Tolminskem

Včeraj, 12. junija ob 16.24, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v parkirano osebno vozilo v neposredni bližini kampa v naselju Gabrje (Občina Tolmin). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec z neznanim predmetom razbil steklo na zadnjih desnih vozila in iz notranjosti avtomobila ukradel žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov tudi bančne kartice in druge predmete). Policija je o kaznivem dejanju obvestila pristojne pravosodne organe, okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

V prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti med Vrtojbo in Vipavo udeležen tuj avtobus in osebno vozilo

Včeraj, 12. junija ob 17.13, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na hitri cesti H4 med Vrtojbo in Vipavo. Na kraju so prometni policisti z ogledom kraja prometne nezgode ugotovili, da je 39–letni voznik avtobusa, državljan Severne Makedonije, vozil po hitri cesti izven naselja Budanje, iz Ajdovščine proti Vipavi. Na ravnem delu ceste je voznik avtobusa pričel prehitevati pred seboj vozečega motorista, čeprav ga je v tistem času po prehitevalnem pasu že prehiteval 60–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Ukrajine. Pri tem je 39-letni voznik z zadnjim levim bočnim delom avtobusa trčil v desni del avtomobila. V prometni nezgodi je nastala materialna škoda, nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prepoved prehitevanja, kršitev določb 52. člena ZPrCP) je bil 39-letnemu povzročitelju izrečena globa.

Tatvina kolesa

Včeraj, 12. junija popoldne, so policisti obravnavali tatvino kolesa izpred ene od stanovanjskih hiš v Novi Gorici (Gortanova ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil moško gorsko kolo, znamke Canyon Strive, črne barve in tako lastnika oškodoval za okoli tri tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja tatvine kolesa policija še preiskuje.

Povoženje divjadi

Včeraj, 12. junija pozno zvečer, so policisti PP Nova Gorica obravnavali povoženje divjadi na območju naselja Neblo (Občina Brda). Na kraju so novogoriški policisti ugotovili, da je voznica avtomobila peljala po regionalni cesti iz smeri naselja Hruševlje proti kraju Neblo. Med vožnjo ji je z desne strani pred vozilo pritekel divji prašič, voznica pa se divjadi kljub manevriranju z vozilom ni uspela izogniti in je divjega prašiča zadela s prednjim delom avtomobila. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.