urednistvo@preteklih24.si

Taksist z več kot dvema promiloma alkohola v krvi povzročil prometno nesrečo in pobegnil s kraja dogodka

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.


Fotografija je simbolična

V Postojni je nekdo iz starejšega odjavljenega tovornega vozila znamke Tam ukradel dva akumulatorja.

Ob 12.25 so policisti dobili obvestilo očividca, ki je povedal, da voznik, očitno pod vplivom alkohola, pelje taksi proti Kopru. Čez nekaj minut so policisti prejeli klic voznika, v katerega je isti taksi trčil in odpeljal s kraja, zatem pa je porušil še stožce ob zaprtem voznem pasu pred predorom Markovec. Policisti so 49-letnega voznika izsledili v Izoli, opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1,15 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Prestranku ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,96 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V enem od lokalov v Kopru je nekdo zaposleni ukradel torbico, v kateri je imela nekaj gotovine, osebne dokumente in bančne kartice.

Ob 22.30 so na Kozini ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain.

V Dutovljah pa so odredili preizkus alkoholiziranosti 55-letnemu vozniku traktorja. Pokazal je rezultat 1,14 mg/l.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 14 ilegalnih prehodov državne meje.