urednistvo@preteklih24.si

Neznanec na Idrijskem kradel gorivo iz delovnih strojev in plastične zabojnike

Policisti PP Tolmin so včeraj, 11. maja v popoldanskih urah, obravnavali vlom v gospodarski objekt ob glavni cesti na območju naselja Kamno (Občina Tolmin).


Fotografija je simbolična

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od ponedeljka, 9. maja do včerajšnje prijave kaznivega dejanja Policiji iz omenjenega objekta odtujil različne predmete (električni agregat, vrtno kosilnico, različno orodje…) in po izvršenem kaznivem dejanju kraj zapustil ter odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 620 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 204. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na Idrijskem kradel gorivo in plastične zabojnike

Danes, 12. maja zjutraj, so policisti na območju Idrije obravnavali tatvino goriva. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vstopil na območje tamkajšnjega zbirnega centra in iz delovnega stroja izčrpal okoli sto litrov dizelskega goriva, prav tako je odtujil štiri plastične zabojnike in kasneje z odtujenimi predmeti kraj zapustil ter odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za okoli 600 evrov. Policisti PP Idrija bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči na Vipavskem lažje poškodovan voznik motornega kolesa

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 11. maja zgodaj popoldne, v enem od naselij v Občini Vipava obravnavali prometno nezgodo II. kategorije in v kateri sta bila udeležena 37-letni voznik manjšega tovornega vozila (povzročitelj) in 44-letni voznik motornega kolesa. V prometni nezgodi je bil predvidoma lažje poškodovan voznik motornega kolesa in je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ZD Ajdovščina, kjer so mu nudili ustrezno zdravniško oskrbo. Policisti so povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (izsiljevanje prednosti) izdali plačilni nalog, prav tako so ukrepali zoper voznika motornega kolesa zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Povoženje divjadi

Danes, 12. maja ob 6.19, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (srna) blizu Bovca, kjer je voznik avtomobila med vožnjo (iz smeri Kobarida) z osebnim avtomobilom trčil v srno. Po trčenju je omenjena divjad stekla s kraja nezgode, na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba sprednjega desnega dela vozila). Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so policisti bili danes, 12. maja ob 7.41, obveščeni o povoženju divjadi (srna) med Kromberkom in Ajševico s strani voznice osebnega avtomobila.

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 11. maja ob 21.39, obravnavali povoženje divjadi na območju naselja Erzelj. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila med vožnjo iz Planine proti naselju Erzelj zbil srno. Kasneje je za poškodovano divjad poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa so ajdovski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.