urednistvo@preteklih24.si

Kronika gorenjskih policistov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Fotografija je simbolična

Dogodki

V Kranju se je vozilo s parkirišča včeraj samo premaknilo na cesto. Na vozilu je naj bi popustila zavora. Škoda ni nastala.

Jeseniški policisti so obravnavali poškodbo moškega na javnem kraju s plinsko kartušo, ki se je vnela. Reševalci so mu nudili prvo pomoč. Po podatkih policije se je v dogodku lažje poškodoval.

Divjad je bila povožena na Belci.

Promet

Gorenjski prometni policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na Jesenicah je motorist trčil v vozilo pred seboj. Okoliščine kažejo, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo.

Kriminaliteta

Varnostnik je v eni od trgovin včeraj zalotil in zadržal moškega, ki je poskušal odtujiti za okoli 120 evrov artiklov. Okoliščine kažejo, da je imel pri tem pomoč še enega moškega, ki se je v postopku s policisti upiral. Zato tega moškega obravnavajo tudi zaradi prekrška. Proti obema postopki zaradi kaznivega dejanja še potekajo.

V Kranju je storilec iz kleti stanovanjskega bloka odtujil dve električni kolesi, skiro in še nekaj drugih predmetov. V stanovanjskih blokih poskušajte zagotoviti zaklepanje vhodnih vrat v blok in ustrezno zaščito tudi kleti, kjer imate vrednejše stvari.

V Mojstrani pa so policisti obravnavali vlom v osebni avtomobil brez odtujitve predmetov.