urednistvo@preteklih24.si

Z več kot promilom alkohola v krvi traktorist zapeljal s ceste in se prevrnil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 215 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 89 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali poskus drzne tatvine, 11 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je neznani storilec vlomil v garažo in iz vozila odtujil katalizator. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil treking kolo Specialized, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Šiški so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil prenosni računalnik. Podjetje je oškodoval za okoli 800 evrov.

Poskus drzne tatvine

Policisti so bili včeraj obveščeni o poskusu drzne tatvine v okolici Domžal. Neznani storilec je na domu skušal zamotiti starejšo oškodovanko o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Oškodovanka je prepoznala sumljive okoliščine pogovora in osumljencu povedala, da bo obvestila sorodnike in policijo. Osumljenec je nato hišo zapustil in se odpeljal z osebnim vozilom. Opis osumljenca: moški manjše postave s črnimi očali. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 21. ure se je v Grmu pri Ivančni Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik traktorja, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljal s ceste in se prevrnil. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.66 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 14. uri se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar vozil v napačni smeri po kolesarski stezi in trčil v vozilo, ki je zavijalo pri zeleni luči. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.