urednistvo@preteklih24.si

VIDEO: Balonarska nesreča v Beltincih

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči v katerih je bil en udeleženec telesno poškodovan, tri kazniva dejanja, devet kršitev javnega red in miru, nesrečo z toplozračnim balonom in šest povoženj divjadi.
Kriminaliteta

S področja kriminalitete na območju Murske Sobote obravnavana tatvina v trgovini, poškodovanje izložbenega stekla in poškodovanje okenskega stekla.

Nesreča toplozračnega balona

Okrog 18.20 ure so policisti bili obveščen, da je v naselju Beltinci prišlo do nesreče s toplozračnim balonom, ki naj bi ga med letenjem zaneslo v električne kable. Del naselja je bil začasno brez elektrike. V balonu so bile tri osebe, ki pa niso bile poškodovane. Vse okoliščine nesreče se skupaj s pristojnimi službami še preverjajo. Okrožni državni je tožilec podal
usmeritve, da se po vseh zbranih obvestilih poda kazenska ovadba v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa, člen 325 KZ-1. V nesreči je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 11.000 evrov.

Javni red in mir

Javni red in mir je bil kršen petkrat na javnih krajih in štirikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah pomirili.

Prometna varnost

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.