urednistvo@preteklih24.si

Najstnik s pirotehničnim sredstvom povzročil požar na zabojniku

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 12 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

V okolici Kranja je včeraj okoli 13. ure zagorelo na objektu v gradnji. Šlo je za manjši požar brez posledic.

Včeraj ob 13.40 so policisti v Tržiču obravnavali požar na vozilu. Tuja krivda je izključena. Nastala je manjša materialna škoda.

Policisti so včeraj obravnavali moškega, ki se je pijan nedostojno vedel pred stanovanjskim objektom, kjer živi. Med kršitvijo je poškodoval tudi steklo na vhodnih vratih. Policisti proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena na cesti Visoko – Preddvor

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči z udeležbo po treh vozil.

Okoli 8. ure zjutraj so prva tri vozila trčila na Betinskem klancu na Bledu. Povzročiteljica nesreče je trčila v zaradi kolone ustavljeno vozilo pred seboj, tega pa je odbilo naprej v še eno vozilo.

Druga nesreča z udeležbo treh vozila pa se je okoli 15.30 ure popoldan zgodila na cesti Kranj Polica. Tudi v tem primeru je bil razlog vožnja na neustrezni varnostni razdalji.

Kriminaliteta

Kranjski kriminalisti so včeraj popoldan pri rednem delu na terenu opazili najstnika, ki je v zabojnik odvrgel pirotehnično sredstvo. Zabojnik je zagorel. Požar so pogasili gasilci. Proti njemu poteka predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Na Bledu so policisti obravnavali tatvino bakra iz streh in žlebov. Policisti vodijo postopek. Jeseniški policisti pa so obravnavali poškodovanje napeljave varnostnih kamer na enem od objektov.