urednistvo@preteklih24.si

18-letni nepridiprav pred trgovino oropal invalida

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 173 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

V Brezju pri Senušah so krški policisti zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja listin, drznih tatvin in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na Kandijski cesti

Okoli 14.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 32-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 63-letnega voznika, ki je ustavil pred prehodom za pešce. Po trčenju je njegovo vozilo odbilo in trčilo v pešca, ki je pravilno prečkal cesto. V nesreči sta se lažje poškodovala 63-letni voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli drznega tatu

Okoli 16.30 je občan policiste obvestil, da je pred prodajalno v Krškem nekdo oropal invalida, odtujil naj bi mu denar in pobegnil s kolesom. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev drznega tatu. Na podlagi opisa so 18-letnega osumljenca izsledili, mu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli ukraden denar. Osumljenca, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Drzna tatvina

Na dvorišče stanovanjske hiše v Orešju na Bizeljskem so se v jutranjih urah z osebnim avtomobilom modre barve, celjskih registrskih oznak, pripeljali trije neznanci. Starejšima stanovalcema so se predstavljali za delavce komunalnega podjetja in ju zamotili s pogovorom. Eden izmed storilcev je v tem času vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 3000 evrov.

V Stranski vasi na območju PP Novo mesto je nekdo izkoristil odsotnost lastnika, vlomil v kmetijski objekt in odtujil pet zajcev.