urednistvo@preteklih24.si

Vlečno vozilo po trčenju zaneslo izven vozišča, kjer je trčilo v parkiran kombi, ta pa v hišo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari in večji požar, o čemer so policisti poročali včeraj, kjer pa ni novih informacij, danes bo opravljen ogled, nadaljuje se zbiranje obvestil, vzrok za požar v katerem je nastala večja gospodarska škoda še ni znan.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 9. 5. 2022, od 6. ure in 10. 5. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Novih sel izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil več kosov električnega orodja in motorno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko gorsko kolo Marlin trek 4, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 450 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil treking kolo Dual sport, sive barve. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolesi znamke Scott, gorskega bele barve z modro črto in cestnega črne barve. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kovček z vrtalnikom Makitta. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 16. uri se je na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je peška nepravilno prečkala vozišče in je voznik pri nepravilni vzvratni vožnji trčil vanjo. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 12. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti v naselju Krašnja v kateri sta bila udeležena voznik kombija in voznik tovornega vozila s priklopnikom. Po do sedaj znanih podatkih je voznik kombija pripeljal po lokalni cesti, ter v križišču z regionalno cesto odvzel prednost vozniku tovornjaka, ki je pripeljal po prednostni cesti. Voznik tovornjaka je, da bi preprečil trčenje zavil na nasprotni vozni pas, pri tem pa je pripeti priklopnik zaneslo in prevrnilo, ter odklopilo od vlečnega vozila. Priklopnik je drsel po vozišču, trčil v prometno signalizacijo in betonski zid, ter obstal ob vozišču. Vlečno vozilo je po trčenju zaneslo izven vozišča, kjer je trčilo v parkiran kombi, ta pa v hišo. Iz priklopnika je pričela iztekati okolju nenevarna snov. Iztekanje so sanirali gasilci. V nesreči se je voznik tovornega vozila lažje poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 9. uro se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarka in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka nepravilno prehitela peško in trčila vanjo. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.