urednistvo@preteklih24.si

Predor Dekani kar 4 ure zaprt zaradi pijanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 138 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.


Vir fotografije: Primorske novice

Pri Portorožu so zasegli vozilo 83-letnemu vozniku, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Včeraj popoldan je nekdo v Pradah vstopil v pisarno, iz katere je ukradel gotovino, zlatnino in tri ročne ure.

Ob 17.35 je bila v predoru Dekani prometna nesreča, zaradi katere je bil predor zaprt vse do 21.15. Ugotovljeno je bilo, da je 54-letni voznik kombija zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeči osebni avtomobil, ki ga je peljala 81-letna ženska. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l, odrejen mu je bil strokovni pregled. Zadeva se obravnava kot kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob 21.30 je v Luciji na kolesarski stezi zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad e-skirojem 71-letni moški. Pri padcu se je poškodoval (odrgnine po obrazu in lažji pretres možganov). Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 22.50 nas je obvestil občan, da na Bivju kradejo nafto. Policisti so bili v nekaj minutah na kraju in prijeli najprej dve osebi, zatem pa še tretjega, ki je poskušal pobegniti. Vsi trije so državljani Severne Makedonije, ki prebivajo v Sloveniji. V dveh njihovih vozilih so bile posode z gorivom. Postopki še potekajo.

V Rakitniku so ob 1.30 ustavili 45-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Tudi potnik v vozilu je pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, zato je bilo tudi njemu odrejeno pridržanje.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 16 ilegalnih prehodov državne meje.

V Kopru so policisti včeraj dopoldan ustavili osebni avto Peugeot, italijanske registracije, ki ga je vozil 27-letni državljan Kosova. V vozilu so bili še štirje državljani Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.